Τοπικά

Φυλάκιση 12 χρόνων σε 64χρονο Τρικεριώτη γιατί πυροβόλησε βοσκό “Θ”

dikaiosyni

Συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών και 10 μηνών επέβαλε προχθές το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας, σε έναν 64χρονο από την περιοχή Τρικέρων Μαγνησίας, για τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, που τελέσθηκαν σε αγροτική περιοχή το καλοκαίρι του 2011.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 64χρονο σε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή εξακοσίων 600 ευρώ για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Επίσης αφού του αφαίρεσε από την ποινή που του επέβαλε το χρόνο της προσωρινής του κράτησης (διάστημα περίπου 10 μηνών), του επέβαλε και αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη.
Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του καλοκαιριού του 2011. Το θύμα (τότε 35 ετών) τα προηγούμενα χρόνια επέλεγε βοσκοτόπια άλλου χωριού, όμως εκείνη την περίοδο λόγω μεγάλης βλάστησης στην περιοχή του επεισοδίου, αποφάσισε να μη μετακινήσει τα κοπάδια του και παρέμεινε εκεί. Καθώς λοιπόν έβοσκε τα γιδοπρόβατά του σε μισθωμένο από τον ίδιο ακίνητο, ο εν τέλει καταδικασθείς απαίτησε να τα απομακρύνει από την περιοχή εκείνη, διότι ισχυρίστηκε πως μόνο αυτός είχε αυτό το δικαίωμα στο συγκεκριμένο χώρο.
Το θύμα αρνήθηκε και ο ηλικιωμένος πήγε και πήρε το κυνηγετικό όπλο του και πυροβόλησε το θύμα δύο φορές. H μία από τις σφαίρες, τον πέτυχε στον αριστερό μηρό και η δεύτερη τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα, προκαλώντας διάτρηση παχιού και λεπτού εντέρου, ουροδόχου κύστεως και μηριαίας φλέβας και υπαισθησία του αριστερού κάτω άκρου.
Η διαδικασία μεταφοράς του τραυματισμένου θύματος, πατέρα δύο ανήλικων τότε παιδιών, από την ορεινή περιοχή και στη συνέχεια στο Βόλο, ήταν περιπετειώδης, καθώς υπήρχε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση και η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ότι έπρεπε το συντομότερο δυνατόν και με ταχύτερο μέσον να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Αρκετοί ήταν εκείνοι, που προσέτρεξαν να τον μεταφέρουν από τα βοσκοτόπια προς την παραλία Τρικερίου, ώστε με σκάφος να μεταφερθεί στο «Αχιλλοπούλειο».
Τελικά ο τραυματισμένος άνδρας με πλωτό ταξί μεταφέρθηκε στο Βόλο. Στο μεταξύ, είχε ξεκινήσει από το Βόλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς η αρχική σκέψη ήταν να μεταφερθεί οδικώς. Κρίθηκε όμως χρονοβόρο, σε σχέση με την κρισιμότητα της κατάστασής του. Έτσι η μεταφορά του αποφασίστηκε να γίνει διά θαλάσσης. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Βόλου και το πλωτό σκάφος του Λιμενικού, στη διαδρομή συνάντησε το θαλάσσιο ταξί. Έγινε η μετεπιβίβαση και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Βόλου και εν τέλει με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Αμέσως οι γιατροί τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση και κατόπιν νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά και εκτός αυτής για συνολικά 22 ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το