Αθλητισμός

Η ΦΙΦΑ στέλνει νέα επιστολή – απειλή για ποδοσφαιρικό Grexit

Τον λόγο έχει και πάλι η FIFA. Για να στείλει και πάλι μία από τις συνηθισμένες απειλές της προς το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να μας επαναφέρει στην τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αργότερο μέχρι αύριο, καθ΄ ον χρόνο συνεδριάζει η διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αναμένεται να αποστείλει επιστολή με την οποία θα καθιστά απολύτως σαφές ότι δεν είναι δυνατόν με νόμο του κράτους να ορίζονται εκλογές της ΕΠΟ.
Μάλιστα, στις προθέσεις της είναι να δώσει προθεσμία ολίγων ημερών προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην… κανονικότητα και τα διεθνώς ισχύοντα, ήτοι σε μία κατάσταση που δεν θα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, ειδάλλως το Grexit θα μας χτυπήσει και πάλι την πόρτα.

 
Με την παρέμβασή της η FIFA αναμένεται να αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και κατά πόσο αυτό, αν και λειτουργεί όπως το CAS, μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, όπως η ακύρωση των εκλογών στην ΕΠΟ.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα παρέμβει, λοιπόν, μετά τη χθεσινή απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο οποίος ζητούσε αναβολή των εκλογών της ΕΠΟ, που είχαν οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου, και διορισμό προσωρινής διοίκησης!

 
«Σε καμία άλλη Ομοσπονδία οι εκλογές δεν γίνονται μέσω ενώσεων αλλά μέσω σωματείων. Η ΕΠΟ αμέλησε συνειδητά να εναρμονίσει το καταστατικό της με τον νόμο. Και οι δύο παρατάξεις πολιτεύονται με βάση το ισχύον καταστατικό» τόνισε ο δικηγόρος του Βίκτωρα Μητρόπουλου, κ. Μπαλασόπουλος.

 
Μάλιστα, το διαιτητικό δικαστήριο όρισε προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ για τους επόμενους δυο μήνες. Αυτή αποτελείται από 21 άτομα τα οποία θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να συγκροτηθούν σε σώμα και να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, έστω και προσωρινός.
Από τα 21 άτομα τα 11 θα προέρχονται από τη λίστα του Βίκτωρα Μητρόπουλου χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος. Επίσης πέντε ονόματα θα είναι από τη συμπολίτευση της ΕΠΟ και πέντε από την αντιπολίτευση.

 
Από τη λίστα του Βίκτωρα Μητρόπουλου στη νέα διοίκηση μπαίνουν οι Μαχλάς, Γ. Στράτος, Σφακιανάκης, Αγραφιώτης, Σκαρτάδος, Κασιμάτης, Δομάζος, Καμάρας, Βαλαώρας, Τουντζιάρης και Β. Παναγιωτάκης.
Από τη συμπολίτευση της ΕΠΟ οι πέντε που έχουν οριστεί είναι οι Τζανόπουλος, Γαβριηλίδης, Παππάς, Καραβασίλης και Παπαπετρίδης.
Και τέλος από την αντιπολίτευση της ΕΠΟ οι πέντε είναι οι Βακάλης, Δημητρίου, Βούρβαχης, Σταράκης, Γκίτσιος.
Μάλιστα, αν δεν υπάρξει ανατροπή των δεδομένων μετά την παρέμβαση της FIFA, οι εκλογές της ΕΠΟ θα (πρέπει να) γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα, το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή 300 εκλεκτόρων, αντί για 181 που ισχύει τώρα.

 
Μεγάλη χαμένη της υπόθεσης είναι η αντιπολίτευση, που είχε το προβάδισμα και τώρα βλέπει αφενός οι εκλογές να αναβάλλονται, και αφετέρου το εκλογικό σώμα να διευρύνεται και να μην αποτελείται από ενώσεις αλλά από σωματεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το