Αθλητισμός

FIFA προς ΕΠΟ: Καμία απόφαση μέχρι την Παρασκευή!

Το Διαιτητικό Δικαστήριο ακύρωσε τις εκλογές στην ΕΠΟ και όρισε προσωρινή διοίκηση για το επόμενο δίμηνο – Άμεση όμως ήταν η παρέμβαση της FIFA το συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει την Παρασκευή για το ελληνικό ζήτημα – Ο Κοντονής με ανακοίνωση του ζητά από FIFA και UEFA να ορίσουν δική τους προσωρινή διοίκηση στην ελληνική ομοσπονδία

Η είδηση είχε διαρρεύσει από χθες και απλά επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο με το Διαιτητικό Δικαστήριο να ανακοινώνει και επισήμως ότι κάνει αποδεκτή την προσφυγή του σωματείου Αθλητικός Σύλλογος Κηφισιάς 2010 (αντιθέτως απέρριψε για τυπικούς λόγους αυτή του Βίκτωρα Μητρόπουλου η οποία είχε όμως τα ίδια αιτήματα), ακυρώνοντας την εκλογική γενική συνέλευση της ΕΠΟ που είχε οριστεί για τις 26/10.

Ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι και τόσο απλή καθώς στο… κάδρο μπήκε ξανά η FIFA που έστειλε το δικό της μήνυμα, ενώ ακολούθησε και η παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Η είδηση βέβαια είναι ότι οι εκλογές που είχαν προκηρυχθεί αναβάλλονται (για δεύτερη φορά) μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο παράλληλα όρισε προσωρινή διοίκηση (με τα πρόσωπα που πρότεινε ο κ. Μητρόπουλος).

Η προσωρινή διοίκηση θα έχει έχει διάρκεια δύο μηνών και σ’ αυτό το διάστημα θα ‘τρέξει’ τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία για την γενική συνέλευση που πλέον θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο όρισε στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ τους: 1) Στράτο Γεώργιο, 2) Σφακιανάκη Στυλιανό, 3) Αγραφιώτη Δημήτριο, 4) Σκαρτάδο Γεώργιο, 5) Κασιμάτη Γεώργιο, 6) Δομάζο Δημήτριο, 7) Καμάρα Αριστείδη, 8) Μαχλά Νικόλαο , 9) Βαλαώρα Ιωάννη, 10) Τουντσιάρη Θεοφάνη, 11) Παναγιωτάκη Βασίλη, 12) Τζανόπουλο Μιχαήλ, 13) Γαβριηλίδη Δαμιανό, 14) Παππά Ιωάννη, 15) Καραβασίλη Χρήστο, 16) Παπαπετρίδη Αντώνιο, 17) Γκίτσιο Κων/νο ,18) Βακάλη Νικόλαο, 19) Βούρβαχη Γεώργιο, 20) Δημητρίου Παναγιώτη, 21) Σταράκη Γεώργιο ως τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, και τους 1) Αλεξόπουλο Παναγιώτη, 2) Δαμουράκη Ιωάννη, 3) Βουγίδη Αντώνιο, 4) Χαραλαμπίδου Γαρουφαλιά, 5) Κονταρίδη Χρήστο, 6) Μαρίνο-Ξανθό Κων/νο, 7) Τσιχριτζή Μιχαήλ, 8) Παπακωνσταντίνου Ιωάννη, 9) Βούλγαρη Αργύρη και 10) Ψαρόπουλο Σταύρο, ως αναπληρωματικά μέλη.

Το μήνυμα της FIFA
Για την συγκεκριμένη εξέλιξη όμως ενημερώθηκε και η FIFA η οποία με επιστολή της προς την ΕΠΟ υπενθυμίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι «είναι εδώ» καθώς στο έγγραφο της αναφέρεται ότι την Παρασκευή συνεδριάζει το ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας το οποίο θα εξετάσει το ελληνικό ζήτημα και ως εκ τούτου καμία εξέλιξη δεν πρέπει να υπάρχει μέχρι την συγκεκριμένη ημέρα.

Αυτή η παρέμβαση της FIFA ήταν η απολύτως αναμενόμενη και δεν αποκλείεται FIFA και UEFA να αποστείλουν δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να «ελέγξουν» την πορεία της ΕΠΟ προς τις εκλογές.

Κι η επιστολή Κοντονή
Μάλιστα σχεδόν την ίδια ώρα που η ΕΠΟ ενημέρωνε για την επιστολή της FIFA με δική του επιστολή ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ζητούσε την παρέμβαση τόσο της Διεθνούς όσο και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προκειμένου να ορίσουν αυτές προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά η θέση του κ. Κοντονή:

«Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της Ε.Π.Ο., αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ε.Π.Ο., για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα «εσωτερικά» της.

Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν.

Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το