Αθλητισμός

FIFA: Ισόβιος αποκλεισμός διαιτητή για παράνομη επιρροή αποτελέσματος (video)

H FIFA τιμώρησε με δια βίου αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, Γκανέζο διαιτητή για «παράνομη επιρροή αποτελέσματος». Ο Τζόζεφ Λάμπτεϊ ήταν ο «άρχοντας» της αναμέτρησης ανάμεσα στη Νότιο Αφρική και τη Σενεγάλη (2-1), για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 (12/11/2016). Στο 43ο λεπτό της συνάντησης, ο Ελιάζαρ Ρότζερς έκανε κεφαλιά και η μπάλα χτύηπσε στον μηρό του Καλιντού Κουλιμπαλί. Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και η γηπεδούχος «άνοιξε» το σκορ.

Αρχικά, για την απόφαση του, τιμωρήθηκε από την Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Αφρικής με τρίμηνο αποκλεισμό. Όμως η FIFA του επέβαλε δια βίου απαγόρευση ενασχόλησης με κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Γιατί, μετά από έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η υπόδειξη του είχε στόχο την «παράνομη επιρροή στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης».

Όπως αναφέρει η ανακοινωση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας: «Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να απαγορεύσει στον Γκανέζο διαιτητή, Τζόζεφ Λάμπτεϊ, τη συμμετοχή σε κάθε είδους ποδοσφαιρική δραστηριότητα (διοικητική, αθλητική κλπ) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για όλη του τη ζωή. Ο διαιτητής κρίθηκε ένοχος για το άρθρο 69 παρ. 1 (παράνομη επιρροή αποτελέσματος ενός ματς) του πειθαρχικού κώδικα της FIFA κατά τη διάρκεια του ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 ανάμεσα σε Νότιο Αφρική και Σενεγάλη, στις 12 Νοέμβρη του 2016». Αθώοι κρίθηκαν οι βοηθοί του. Όσο για την «τύχη» της αναμέτρησης, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, από τη FIFA.

Πηγή: www.sentragoal.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το