ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ελλάδα

Παραπολιτικά

«Φέτα Πύδνας»

Οι δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας την εβδομάδα που κλείνει σήμερα. Ο απερχόμενος δήμαρχος τροφοδότησε την τοπική και, δυστυχώς, και την εθνική επικαιρότητα, με δηλώσεις εχθρικές προς τις ιστορικές ομάδες της πόλης, γεγονός που πυροδότησε δικαίως μεγάλες αντιδράσεις.

Βγήκε, λοιπόν, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο πρώτος – υποτίθεται – πολίτης του Βόλου, όχι για να υποστηρίξει τις ομάδες της πόλης του, αλλά σαν «δούρειος ίππος», για να στηρίξει τον σχεδιασμό του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Απύθμενο το μίσος και η εμπάθειά του σε βάρος των δύο ιστορικών ομάδων του Βόλου, την ώρα που παλεύουν να ανέβουν κατηγορία. Το σχέδιό του αρχικά ήταν να χειραγωγήσει το τοπικό ποδόσφαιρο. Και όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν «περνάει», αποφάσισε να ασελγήσει σε βάρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ιστορίας. Και φύτεψε μια ομάδα που βαφτίστηκε ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, με έναν ξενόφερτο πρόεδρο, που τον παρουσίασε σαν μεγαλομέτοχο, για να αποδειχθεί – όπως αποκάλυψε προχθές το dikisports.com- ότι ήταν μια ακόμη μούφα. Αφού, σύμφωνα με το μετοχολόγιο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στον ΝΠΣ υπάρχουν 270 μέτοχοι, κανένας με ποσοστό πάνω από 1%, ανάμεσά τους και ο ίδιος, και με μόνη «μεγαλομέτοχο» μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, ονόματι Φέτα, που κατέχει ποσοστό 3,30%. «Φέτα Πύδνας», θα μπορούσε να λέγεται…

Μια ομάδα, βέβαια, που απολαμβάνει όλα τα κομφόρ του δήμου, γήπεδο, ξενώνα και πάει λέγοντας, όταν άλλες ομάδες δεν έχουν γήπεδο για να προπονηθούν. Στην τοπική ποδοσφαιρική ιστορία θα καταγραφεί ως ο καταστροφέας του Ολυμπιακού Βόλου και του τοπικού ποδοσφαίρου. Το παραμύθι που πουλάει από το 2011 δεν κόβει πια εισιτήρια. Δύο φορές κατέστρεψε την «ομάδα της καρδιάς του». Την πρώτη το 2011, με την πλασματική μεταβίβαση των μετοχών στον κουμπάρο του τραγουδιστή και με τη μη καταβολή της εγγυητικής επιστολής στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως αποκάλυψε ο Μ. Μιτζικός, πέρυσι, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον ίδιο να κάνει γαργάρα τη βαρύτατη αυτή καταγγελία. Και τη δεύτερη, πριν από τρία χρόνια, με πρόεδρο τον εξ απορρήτων του Κώστα Θεοδώρου, όταν η ομάδα διασύρθηκε, αφού αποσύρθηκε στο μέσο της περιόδου και υποβιβάστηκε. Και τώρα προσπαθεί να δώσει το τρίτο χτύπημα. Αντί να μπαίνει μπροστά, μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, ενάντια στην αναδιάρθρωση, που μάλιστα επιχειρείται να γίνει με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη, βάζει πλάτη για να περάσει το σχέδιο. Και παριστάνει τη «μωρά παρθένα» κρυπτόμενος πίσω από το ότι δεν βάζει αυτός την υπογραφή, αλλά ο κ. Βασιλειάδης. Μόνο που σε αυτή την πόλη δεν είμαστε λωτοφάγοι, ούτε τρώμε κουτόχορτο. Πολύ περισσότερο δεν είναι λωτοφάγοι και δεν τρώνε κουτόχορτο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και της Νίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το