Τοπικά

Φεστιβάλ “Αναιρέσεις” το Σάββατο στον Βόλο

Για 8η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου το Φεστιβάλ των “Αναιρέσεων” το Σάββατο 9 Ιουνίου. Αυτή τη φορά σε ένα νέο όμορφο χώρο στα Παλαιά, στην πλατεία τελωνείου δίπλα από τα παλιά ψαράδικα. Το φεστιβάλ που διοργανώνεται από τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φιλοδοξεί να “παντρέψει” την ανατρεπτική πολιτική πρόταση, την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός απελευθερωτικού ρεύματος από τα δεσμά του σύγχρονου καπιταλισμού, με το ταυτόχρονο σφυρηλάτημα ενός άλλου, εργατικού πολιτισμού, μακριά απο τα κυρίαρχα πολιτιστικά πρότυπα, προσιτού στη νεολαία και σε όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία. Στόχος υψηλός, αλλά η επιτυχία και η παγίωση των “Αναιρέσεων” σε μια σειρά πόλεων σε όλη την Ελλάδα δείχνει πως το ρεύμα της αγωνιστικής αναζήτησης “αγκαλιάζει¨ το φεστιβάλ.

Στίγμα του φετινού φεστιβάλ είναι η προσπάθεια να δοθεί ένας αντιπολεμικός ανατρεπτικός τόνος σε μια περίοδο που η διπλή πολεμική εκστρατεία του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους των καπιταλιστικών μητροπόλεων αλλά και ο ανταγωνισμός για τη διεκδίκηση μεγαλύτερων γεωγραφικών ζωνών εκμετάλλευσης, οξύνει διαρκώς τα χαρακτηριστικά της. Μέσα σε αυτή την καμπή είναι ζητούμενο η εργαζόμενη πλειοψηφία να μην προσδεθεί στης “εθνικές” επιδιώξεις των αστικών τάξεων, να αρνηθεί να γίνει αναλώσιμη μάζα στην πολεμική κρεατομηχανή, να αποτρέψει και να μπλοκάρει τους πολεμικούς σχεδιασμούς και να οξύνει την αναμέτρηση με τον εχθρό που βρίσκεται στις ίδιες μας τις χώρες και ονομάζεται κεφάλαιο και εργοδοσία. Στα πλαίσια αυτών των αναγκαίων βημάτων για τη συγκρότηση ενός αντιπολεμικού, εργατικού, αντικαπιταλιστικού κινήματος εντάσσεται και η εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης με τίτλο: “Ο κοινός μας αγώνας θα σιγάσει τα πολυβόλα τους” που θα διεξαχθεί στην έναρξη του φεστιβάλ στις 19:30. Ομιλητές θα είναι ο Πάνος Παπανικολάου, συνδικαλιστής γιατρός και μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ, ο Νίκος Αργυρίου μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης και ο Ακρίτας Καλούσης, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός και μέλος της αποστολής “ένα σχολείο για τη Γάζα”.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα κορυφωθεί με ρεμπέτικο λαϊκό παραδοσιακό γλέντι, που θα ξεκινήσει από τις 21:30, με τους Περικλή Ντόβα, Γίωργο Μήτσιου, Ευριπίδη Γιοβάνη, Ελένη Αβραμιώτη και Βούλα Μπαντέλα. Τη σκυτάλη θα πάρουν μέχρι το πρωί οι “Φιστίκι Σαλόνι”. Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν θεματικά περίπτερα με πλούσιο υλικό, βιβλιοπωλείο καθώς και μπαρ και ταβέρνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το