Τοπικά

Φεστιβάλ με Ευρωπαίους ποιητές στη Μακρινίτσα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, ενός επιτυχημένου θεσμού που ξεκίνησε την πορεία του πριν από μία οκταετία στη Λάρισα, θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Η εκπαιδευτικός και ποιήτρια Λίνα Φυτιλή, η οποία κατάγεται από τη γειτονική πόλη, αλλά ζει μόνιμα στον Βόλο, θα είναι κεντρική παρουσιάστρια στην παρουσίαση που

«Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης από το 2013 γίνεται στη Λάρισα με μεγάλη απήχηση. Αυτή την καλλιτεχνική κίνηση την παρακολουθώ από τα «σπάργανά» της. Παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί κάθε χρόνο υπάρχει ένας συγκερασμός ποιητικών φωνών, τόσο με Έλληνες, όσο και ξένους ποιητές. Στην προ-Covid 19 εποχή είχε φτάσει στο σημείο να συγκεντρώνει περισσότερους από 2.000 θεατές στον Μύλο του Παππά», σημείωσε η κ. Φυτιλή, η οποία συμμετέχει ενεργά όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Φέτος ο εκδότης της «Θράκας», Θανάσης Γώγος, ο οποίος είναι «ψυχή» του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ, αποφάσισε να διευρύνει το φεστιβάλ και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί και το κοινό της ποίησης, κάτι που αποτελεί μία κατάκτηση για τους διοργανωτές, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και από τους Βολιώτες», πρόσθεσε στη συνέχεια προαναγγέλλοντας την εκδήλωση της 24ης Αυγούστου στη Μακρινίτσα (σ.σ. στο Art Café).

Η κ. Φυτιλή ανέλαβε τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας της εκδήλωσης, η οποία θα αφορά στη Μαγνησία και πέρα από τους εγχώριους ποιητές που θα δώσουν το «παρών», θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες από την υπόλοιπη χώρα, αλλά και εκτός ελληνικών συνόρων. «Εκτός από την εκδήλωση στη Μακρινίτσα, προγραμματίστηκαν αντίστοιχες παρουσιάσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Γίνεται μία προσπάθεια να επεκταθεί ο θεσμός σε επίπεδο Θεσσαλίας και να καθιερωθεί», ανέφερε για το «άνοιγμα» του Φεστιβάλ, το οποίο φέτος όρισε τιμώμενη χώρα τη Σλοβενία.
Η «αυλαία» του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα 23/8 στη Λάρισα, στον Κήπο του Διαχρονικού Μουσείου, ενώ το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών έχει ως εξής: Τρίτη 24/8 Βόλος (Art Café Μακρινίτσα), Τετάρτη 25/8 Τρίκαλα (Θεατράκι του Ληθαίου), Πέμπτη 26/8 Καρδίτσα (Αναψυκτήριο Παυσιλύπου) και Παρασκευή 27/8 Λάρισα (Μύλος του Παππά). «Στον Βόλο εκτός από τους Έλληνες, θα έρθουν ποιητές από Πορτογαλία και Κροατία. Ο καθένας θα απαγγείλει ποιήματά του, ώστε να πάρουμε μία ιδέα από τη δουλειά του κάθε καλλιτέχνη», είπε η κ. Φυτιλή, η οποία κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό της πόλης να στηρίξει την εκδήλωση της επόμενης Τρίτης στο Πήλιο: «Ελπίζω για το καλύτερο και περιμένουμε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Όπως συνέβη και στη Λάρισα. Στην αρχή ξεκίνησε με δειλά βήματα, αλλά μετά το φεστιβάλ καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου. Κάθε καινούργιο πράγμα, άλλωστε, θέλει τον χρόνο του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το