Τοπικά

Φεστιβάλ «Χειμωνανθός» από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Σε προγραμματισμό εκδηλώσεων, σεμιναρίων και συνεργασιών με φορείς προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ. Για έκτη συνεχή χρονιά από 1η Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Χειμωνανθός» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ένας ετήσιος κύκλος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που προσφέρει νέες μουσικές, αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνικές προτάσεις.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχουν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΒ Ανδρέας Μιμαίος, συνθέτης και διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου, και ο Ντίνος Μαστρογιάννης, σολίστ Πιάνου και καθηγητής του ΔΩΒ. Ο «Χειμωνανθός» περιλαμβάνει σειρά συναυλιών αφιερωμένων στο έτος Μπετόβεν και εργαστηρίων κλασικής μουσικής με προσκεκλημένους και αναγνωρισμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από παραστάσεις συγχρόνου θεάτρου σκιών και παρουσιάσεων και ανάλυσης μουσικής για τον κινηματογράφο και μουσικής τζαζ. Μία των συναυλιών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχουν και μουσικά σχήματα του North Shore High School από το Long Island της Νέας Υόρκης. Συμμετέχουν επίσης διπλωματούχοι μουσικοί του Ωδείου και το πρόγραμμα κλείνει με την τελική συναυλία των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.
Επίσης, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των σεμιναριακών προγραμμάτων, του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Δ/νσης Πολιτισμού, καθώς και του Δημοτικού Ωδείου και του Πολιτιστικού Κέντρου από 1ης Φεβρουαρίου έως τέλος Μαΐου 2020, ως εξής: Ισπανική γλώσσα και πολιτισμός, Κεραμική, Εργαστήριο Εικαστικών Κατασκευών, Ζωγραφική, Φωτογραφία και Photoshop, Εργαστήριο κατασκευής κούκλας για παιδιά Δημοτικού στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο.

Συνδιοργανώσεις
Στον προγραμματισμό του 2020 αποφασίστηκαν να υλοποιηθεί μια σειρά συνδιοργανώσεων με τους εξής Συλλόγους:
α) Την Ηπειρωτική Αδελφότητα Νομού Μαγνησίας (Πολιτιστικός Σύλλογος) για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Ν. Ιωνίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας μουσική εκδήλωση με τον Λάκη Χαλκιά και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Προτεινόμενη ημερομηνία 18/1/2020.
β) Την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – παράρτημα Μαγνησίας για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Ν. Ιωνίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα στον μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή στο πλαίσιο της συνεργασίας και με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Προτεινόμενη ημερομηνία 25/1/2020.
γ) Τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας – Τοπικό τμήμα Μαγνησίας & Σποράδων προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση στο πλαίσιο της συνεργασίας και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Προτεινόμενες ημερομηνίες 19 – 21/1/2020.
δ) Το Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλία για την παραχώρηση της αίθουσας Έρση Σαράτση του Δημοτικού Ωδείου Βόλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί κλασική συναυλία με αφορμή τον εορτασμό των 250 χρόνων από τη γέννηση του Beethoven στο πλαίσιο της συνεργασίας και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Προτεινόμενη ημερομηνία 1/2/2020.
ε) Την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας (Πολιτιστικός Σύλλογος) σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ν. & Ε. Πορφυρογένη Αγριάς για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Ν.Ιωνίας και του χώρου εκθέσεων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό μνημόσυνοαφιέρωμα στον Παλαιολόγο Θεολόγου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Προτεινόμενη ημερομηνία 5/2/2020.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το