Ελλάδα

Φέσσας (ΣΕΒ): Γιατί πήγαμε με την κυβέρνηση

fessas-708_0

Διευκρινίσεις σχετικά με τη στάση των εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων, που επέλεξαν τελικά να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση στις προωθούμενες ασφαλιστικές εισφορές, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θοδωρής Φέσσας.

Αν και αρχικά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος και άλλοι θεσμικοί φορείς τάσσονταν κατά της πολιτικής αυτής, έδωσαν «πράσινο φως» στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα προτεραιότητα είναι «η χώρα να περάσει τον κάβο της αξιολόγησης, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της Ελλάδας στις αγορές και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επενδύσεων». Οπως τόνισε στον ΣΚΑΙ, τα νέα μέτρα δεν λύνουν το ασφαλιστικό αλλά το απαλύνουν, αποτελώντας μια γενναία πρώτη μεταρρύθμιση.

«Είναι μείζον κοινωνικό πρόβλημα το ζήτημα των συντάξεων. Μπορεί η κοινωνία όμως να πάρει το επιπλέον κόστος, τα επίπονα μέτρα μπροστά στη “μεγάλη εικόνα”. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε για να επανέλθει η Ελλάδα στην κανονικότητα» σημείωσε και υπογράμμισε ότι το «μάρμαρο» του Ασφαλιστικού «θα πληρώσουν οι δικές μας επιχειρήσεις», δήλωσε, επιπλέον.

Απαντώντας στις φήμες, που έκαναν λόγο για συναλλαγή με τον κ. Τσίπρα, τις αρνήθηκε, υπογραμμίζοντας πως «Ούτε μεταξύ μας προϋπήρξε συμφωνία».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το