Ροή

«Φέσια» και σε ξενοδόχους στη Μαγνησία από τουρίστες… “Θ”

«Φέσια» δεν βάζουν μόνον τα τουριστικά πρακτορεία στους ξενοδόχους, βάζουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης και τουρίστες και μάλιστα Έλληνες, που αφού περάσουν τις διακοπές τους, μετά εξαφανίζονται και οι ξενοδόχοι ψάχνουν να τους βρουν…
Όπως παράδειγμα ξενοδόχος του Ανατολικού Πηλίου, που έφαγε «φέσι» γύρω στις 6.000 ευρώ από παρέα Ελλήνων, που διέμεινε πέρυσι στο ξενοδοχείο του και φέτος αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για να πάρει τα λεφτά του…
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κατατέθηκε μήνυση από ξενοδόχο, που «φεσώθηκε» από Έλληνες, οι οποίοι έκαναν πέρυσι τον Αύγουστο διακοπές έξι ημερών στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Έφαγαν, ήπιαν, γλέντησαν, χρησιμοποίησαν την πισίνα του συγκροτήματος, αλλά όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού απλά υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση, ότι οφείλουν τιμολόγια συγκεκριμένου ποσού…
Μάλιστα φιλοξένησαν και φίλους τους στη διάρκεια της παραμονής τους στο βουνό των Κενταύρων…
Μέχρι χθες η οφειλή δεν είχε αποπληρωθεί, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του ξενοδόχου, που προσέφυγε τελικά στη Δικαιοσύνη, για να βρει το δίκιο του.
Δεν είναι ωστόσο η μοναδική περίπτωση στο Πήλιο και τον Βόλο. Πέρυσι σε άλλες τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις είχαν «φεσωθεί» ξενοδόχοι στην περιοχή της Μαγνησίας και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, για να πάρουν τα λεφτά τους.
Πρόκειται για το αδίκημα της δόλιας αποδοχής παροχών (άρθρο 392 του Ποινικού Κώδικα), σύμφωνα με το οποίο, «όποιος με την πρόθεση να μην καταβάλει αντίτιμο, παίρνει για άμεση κατανάλωση τρόφιμα ή ποτά ή δέχεται την παροχή καταλύματος ή υπηρεσιών, των οποίων το αντίτιμο είναι άμεσα πληρωτέο κατά τις συνήθεις των συναλλαγών, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση».
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το αδίκημα αυτό είχε χαθεί από την επικαιρότητα (παλαιότερα ήταν σύνηθες στα μπουζούκια), αλλά εμφανίστηκε τελευταία λόγω της κρίσης. Είναι ένα από τα αδικήματα της κρίσης.
Σε άλλη περίπτωση πάλι του περυσινού καλοκαιριού, άλλη παρέα Ελλήνων είχε «φεσώσει» δύο μάλιστα ξενοδόχους του Πηλίου…
Και φέτος προ ημερών είχε εμφανιστεί ζεύγος Ελλήνων με ένα παιδί, που έκανε διακοπές σε διάφορα ξενοδοχεία του Ανατολικού Πηλίου, πλήρωνε με πιστωτική κάρτα, αλλά αυτή δεν γινόταν αποδεκτή από τα μηχανήματα των ξενοδοχείων…
«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, γιατί οι ξενοδόχοι παίρνουν τα μέτρα τους μέσα στην κρίση», επισημαίνει για το θέμα ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Κώστας Λεβέντης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα Υόρκη: Πώς συνέλαβαν τους ομογενείς με τα όπλα – Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν τα δύο αδέρφια, ομογενείς, στη Νέα Υόρκη οι οποίοι συνελήφθησαν για τρομοκρατία,…

31 Ιανουαρίου 2024

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας επανεξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Για τέταρτη συνεχόμενη θητεία, η νέα Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως προέκυψε από…

31 Ιανουαρίου 2024

Φλώρινα: Στη φυλακή η 57χρονη για τον βαρύ οπλισμό στο σπίτι της – Την Παρασκευή απολογείται ο 54χρονος

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 57χρόνη από τη Φλώρινα…

31 Ιανουαρίου 2024

Παρακολουθείστε ζωντανά την εσπερίδα «Επιπτώσεις και διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias στο δομημένο περιβάλλον»

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας διοργανώνουν εσπερίδα με…

31 Ιανουαρίου 2024

Ερωτηματικά για το βρέφος στο Διδυμότειχο: Είχαν πάει το αδερφάκι του στο νοσοκομείο με δαγκώματα ποντικιών

«Φως» στην ακριβή αιτία θανάτου του μόλις 2 μηνών βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό το…

31 Ιανουαρίου 2024

Πάρνηθα: Αίσιο τέλος στο θρίλερ των τριών εγκλωβισμένων – Το χρονικό

Αίσιο τέλος στο θρίλερ των εγκλωβισμένων στην Πάρνηθα, στην περιοχή Κορυφή Κυράς. Και τα τρία…

31 Ιανουαρίου 2024