Η Απτυχίωτη

Φέρτε μας σαρδέλες «νερά υπάρχουν»

Ο χιονιάς στην πόλη του Βόλου ήρθε για να ανατρέψει κάθε αρχή πολιτικής προστασίας που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πολιτικοί προϊστάμενοι και μερίδα δημοσιογράφων προσπάθησαν να μας πείσουν πως με επτά πόντους χιόνι ο Δήμος Βόλου έδωσε ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας επειδή ήταν προσπελάσιμες οι βασικές αρτηρίες. Η υπόλοιπη πόλη, οι ακραίες συνοικίες αλλά και βασικές οδοί μέσα στο κέντρο αφέθηκαν στον πάγο και το αποτέλεσμα ήταν να αισθάνονται τυχεροί όσοι διαμένουν κοντά στους δρόμους που επιλέχθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Βόλου να αποχιονισθούν. Ταυτόχρονα ελάχιστοι ήταν οι τυχεροί που είχαν νερό. Το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΜΒ μας έκαψε τα εγκεφαλικά κύτταρα καθώς μάθαμε ότι τον μήνα Ιανουάριο υπάρχουν φαινόμενα έλλειψης νερού και είναι σίγουρο πως παρά την ταλαιπωρία τους όλοι οι δημότες δεν συγκρατήσανε το γέλωτα… (μην το πιείτε λουστείτε). Άραγε πριν σκεφτούν ότι τελείωσε το νερό από τις πηγές χειμωνιάτικα έψαξαν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜΒ αν τα τεχνικά τους συστήματα ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν εν μέσω κακοκαιρίας; Βεβαίως η πάγια αρχή να κρατούμε τη βρύση ανοιχτή, η οποία ουδεμία λειψυδρία μπορεί να δημιουργήσει εν μέσω χειμώνα, έχει καταρριφθεί με τις διακοπές της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΜΒ, προκαλώντας βλάβες στους εξωτερικούς σωλήνες των σπιτιών μας.

Το ανησυχητικό είναι πως πλέον ως Βολιώτες, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, πρέπει με ελάχιστη χιονόπτωση να μην έχουμε αποχιονισμό μέσα στην πόλη και να λιώνουμε το χιόνι στην κατσαρόλα για να βρούμε νερό να καλύψουμε βασικές ανάγκες, ενώ το λούσιμο έχει γίνει άπιαστο όνειρο…και μη νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Απλά είμαστε απασχολημένοι να γεμίζουμε κουβάδες και κυρίως ανήσυχοι και ανασφαλείς σε περίπτωση που ενταθεί η κακοκαιρία.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αναφέρουν δεκάδες προβλήματα στα μεσημβρινά τοπικά μας μέσα… ωστόσο είναι όλοι άλουστοι!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το