Τοπικά

Φέρονται να τους πήραν 45.500 ευρώ για «επενδύσεις» – Τρεις Βολιώτες κατέθεσαν μηνύσεις στην Εισαγγελία Βόλου

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου βρίσκεται υπόθεση εξαπάτησης ενός επιχειρηματία, ενός εμπορικού αντιπροσώπου και ενός δημοτικού υπαλλήλου από τον Βόλο, από τρεις φερόμενους ως δράστες, εναντίον των οποίων υποβλήθηκαν δύο μηνύσεις.

Η Εισαγγελία εξετάζει το ενδεχόμενο, να συσχετισθούν οι δύο μηνύσεις και κατόπιν θα αποφασίσει, αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των τριών φερομένων ως δραστών και σε ποιο βαθμό θα είναι αυτή, κακουργήματος ή πλημμελήματος.
Παράλληλα η υπόθεση δίδεται στη δημοσιότητα, καθώς φέρονται και άλλοι πολίτες, τόσο στη Μαγνησία, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, να έχουν πέσει θύματα των τριών φερομένων ως απατεώνων.

Δράστες φέρονται να είναι μία πρώην δημόσιος υπάλληλος από τον Βόλο, ένας κάτοικος της περιοχής Αλμυρού και ένας Αλβανός υπήκοος, επίσης κάτοικος της περιοχής του Αλμυρού Μαγνησίας, εναντίον των οποίων έχουν υποβληθεί ήδη δύο μηνύσεις, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατ’ άρθρο 375 του Ποινικού Κώδικα σε συρροή, με το αδίκημα της απάτης κατ’ άρθρο 386 του Π.Κ. δρώντας ως εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για κάθε άλλο αδίκημα, στο οποίο οι πράξεις τους υπάγονται. Συνολικά από τους τρεις μηνυτές οι μηνυόμενοι φέρονται να είχαν λάβει τα ποσά των 45.500 ευρώ. Ειδικότερα κατηγορούνται από τους μηνυτές πως έλαβαν 13.000 ευρώ από τον Βολιώτη επιχειρηματία και 32.500 ευρώ από τον εμπορικό αντιπρόσωπο και τον δημοτικό υπάλληλο.

Ο επιχειρηματίας από τον Βόλο στη μήνυσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η γυναίκα, του είχε παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου 2016 «ως σύμβουλος οικονομικών επενδύσεων και πρόεδρος εταιρείας δημοσίων σχέσεων (ΣΣ υφίσταται η εν λόγω εταιρεία)… Εξαιτίας της γνωριμίας μας και της αυτονόητης σχέσης εμπιστοσύνης που είχε αναπτυχθεί μεταξύ μας, λόγω και της γειτνίασης των γραφείων μας, μου πρότεινε στα μέσα Οκτωβρίου 2016 μέσω της εταιρείας της και των δήθεν γνωριμιών της, να μεσολαβήσει, για να λάβω νόμιμο δανεισμό από τράπεζα του εξωτερικού, μέσω προγραμμάτων της ΕΕ… Μετά δεν την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων, η πρώτη μηνυόμενη μου ανακοίνωσε πως το ύψος του δανείου που δικαιούμουν και με βεβαιότητα θα έπαιρνα, θα έφθανε στα 25.000.000 ευρώ!… Μετά ταύτα με διαβεβαίωσε προφορικά ότι η διαδικασία του δανείου είχε ξεκινήσει και μου δήλωσε ότι μέσα σε 20 ημέρες το πολύ θα είχαμε τελειώσει, ήτοι μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου 2016! Για να διεκπεραιωθεί όμως όλη η διαδικασία αυτή, μου ζήτησε προκαταβολή ποσού 10.000 ευρώ, για τους δικηγόρους της Αλβανίας, που θα μου έβγαζαν το δάνειο, ποσό που αμέσως της εγχείρισα, πεισθείς για τις ειλικρινείς προθέσεις της. Μετά από λίγες ημέρες και προ της παρελεύσεως του χρονικού ορίου που είχε θέσει, μου ζήτησε άλλα 10.000 ευρώ για τον ίδιο ως άνω λόγο και όταν αντέλεξα σε μια τέτοια απαίτηση, ενόψει και του ύψους της «προκαταβολής», που μου φαινόταν ιδιαιτέρως υψηλή, χαμήλωσε την απαίτησή της στα 3.000 ευρώ…»
Μάλιστα ο επιχειρηματίας κατηγορεί τη γυναίκα, πως του έπλεξε πλεκτάνη, καθώς φέρεται να παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπός του σε άλλη επίσης εξαπατηθείσα επιχειρηματία στην Αθήνα, ζητώντας της δανεικά για λογαριασμό του…
Με την μηνυόμενη φέρονται να συνεργάζονταν, σύμφωνα με τη μήνυση, ένας ακόμη Αλβανός υπήκοος, εκτός του μηνυομένου και μια συμβολαιογράφος από τη Βουλγαρία…

Η δεύτερη μήνυση
Στη δεύτερη κοινή μήνυση του εμπορικού αντιπροσώπου και του δημοτικού υπαλλήλου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο εξ Αλμυρού μηνυόμενος Έλληνας πολίτης «μας ζήτησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 περίπου, να του εμπιστευθούμε όλες τις οικονομίες μας, δηλαδή το χρηματικό ποσό των 32.500 ευρώ συνολικά, προκειμένου να το επενδύσει, όπως μας είπε, σε μια εξαιρετικά συμφέρουσα και ασφαλή οικονομική επένδυση σε αλβανική τράπεζα στο όνομά μας, χωρίς ωστόσο να μας προσδιορίσει το είδος της επένδυσης στην οποία θα προέβαινε. Μας ανέφερε πως συνεργάτες του σε αυτή την επένδυση ήταν η γυναίκα μηνυόμενη και ο Αλβανός υπήκοος, δήθεν σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι αναλαμβάνουν επενδύσεις σε τράπεζες στο εξωτερικό, βασιζόμενοι στις υψηλά ιστάμενες γνωριμίες τους! Μάλιστα μας είπε, προκειμένου να μας δελεάσει, πως μετά το πέρας του εξαμήνου από τη στιγμή της επένδυσης των χρημάτων μας, θα λαμβάναμε με βεβαιότητα ατόφιο το χρηματικό ποσό της επένδυσής μας, ήτοι αυτό των 32.500 ευρώ συνολικά, καθώς και ένα μέρος των κερδών από τη συγκεκριμένη επένδυση της τάξεως του 30% επί του κεφαλαίου των 32.500 ευρώ, που δώσαμε συνολικά, κέρδος που υπολογίζεται στο ύψος των 9.750 ευρώ περίπου συνολικά (4.875 ευρώ έκαστος)».
Φυσικά οι τρεις μηνυτές ακόμη δεν έχουν λάβει τα κέρδη από τις επενδύσεις τους, ενώ θεωρούν πως οι τρεις μηνυόμενοι, φέρονται να έχουν εξαπατήσει και άλλους πολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το