Κόσμος

FBI: Xάκερς τρίτων χωρών επιτέθηκαν σε αμερικανικά ιδρύματα που κάνουν έρευνες για τον κορωνοϊό

Κυβερνοεπιθέσεις κατά αμερικανικών εταιρειών που διεξάγουν έρευνες για την Covid-19 του νέου κορωνοϊού εξαπέλυσαν χάκερ που δρουν κατ’ εντολή ξένων κυβερνήσεων, λέει το FBI.
Όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια διευθύντρια του FBI, Τόνια Ούγκορετς, στους συμμετέχοντες σε διαδικτυακή σύσκεψη, η υπηρεσία της έχει καταγράψει επιθέσεις χάκερ σε σειρά ερευνητικών ινστιτούτων και υγειονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες για τους ακριβείς στόχους των κυβερνοπειρατών ή τις χώρες που κρύβονται πίσω τους. «Παρατηρήσαμε κάποια δραστηριότητα αναγνωριστικού χαρακτήρα καθώς και κάποιες παραβιάσεις στα συστήματα αυτών των ινστιτούτων, ιδιαίτερα δε εκείνων που έχουν ανακοινώσει ότι κάνουν έρευνες σχετικά με την Covid-19», επεσήμανε σύμφωνα με το Reuters.

Τόνισε δε ότι οι χάκερ έχουν μονίμως στραμμένη την προσοχή τους στις φαρμακοβιομηχανίες και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας, αλλά εντείνουν τη δράση τους στη διάρκεια κρίσεων, όπως η τρέχουσα πανδημία του φονικού κορωνοϊού. Η αξιωματούχος του FBI υπογράμμισε ακόμη ότι η δημοσιοποίηση από τα ινστιτούτα, τις υπηρεσίες και τις βιομηχανίες αυτές πληροφοριών για συγκεκριμένες θεραπείες ή εμβόλια που αναπτύσσουν, τις καθιστά ευάλωτες σε κυβερνοεπιθέσεις.
«Το λυπηρό είναι ότι με τον τρόπο αυτό στοχοποιούνται από άλλα κράτη, που ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν λεπτομερή στοιχεία για το τι ακριβώς κάνουν ή ακόμη και για κλοπή πληροφοριών από τα ιδρύματα αυτά», πρόσθεσε. Ο Μπιλ Εβανίνα, διευθυντής του Κέντρου Εθνικής Αντικατασκοπείας και Ασφάλειας προειδοποίησε τα ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα και φαρμαβιομηχανίες να αγρυπνούν για επιθέσεις με στόχο τις έρευνές τους, που μπορεί να αποδειχθούν ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της Covid-19. «Οι ιατρικοί ερευνητικοί οργανισμοί και όσοι εργάζονται γι ‘αυτούς πρέπει να επαγρυπνούν έναντι εκείνων που επιδιώκουν να κλέψουν πνευματική ιδιοκτησία ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα, που σχετίζονται με την απάντηση της Αμερικής στην πανδημία COVID19», τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το