Οικονομία

FAZ: Σοκαριστικές οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακιών με τους Ελληνες

faz

Απογοητευμένοι με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίζονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που δηλώνουν ότι «σοκαρίστηκαν» από την απροθυμία της Ελλάδας να παρουσιάσει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

«Αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπέστησαν σοκ από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παρουσίασε προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας και ειδικότερα για την απροθυμία της Αθήνας να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρει η FAZ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως ο Έλληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα «σαν ταξιτζής», επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει εάν δεν εκταμιευθούν. Κάτι που όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν, απαντώντας του πως η Αθήνα θα μπορούσε να εκπληρώσει να διεθνείς υποχρεώσεις της. «Αν δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αυτό είναι ένα εσωτερικό πολιτικό θέμα».

Σύμφωνα με την FAZ, οι εκπρόσωποι του EuroWorking Group έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση διορία έως τις 20 Απριλίου για αν υποβάλλουν αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να γίνει η τελική αξιολόγηση στις 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Επίσης, επισημαίνει ότι ο Γερμναός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα πρέπει να καταθέσει στην Bundestag προς ψήφιση, οποιαδήποτε σημαντική τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το