Τοπικά

Φάρσαλα: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι – Κατεστραμμένες περιουσίες, κοιμούνται σε εκκλησία στην Υπέρεια (photos)

Πρωτόγνωρες καταστάσεις, στιγμές απελπισίας και απόγνωσης για δεκάδες κατοίκους περιοχών της επαρχίας Φαρσάλων ύστερα από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τους.
Μια ηλικιωμένη έχασε την ζωή της στο χωριό Βασιλί, ενώ πολλοί άλλοι, είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, περιουσίες να βουλιάζουν στα λασπόνερα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχασαν το βιος τους όταν το ποτάμι «θύμωσε» και όρμησε στα χωριά τους σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Ο ποταμός εισχώρησε στα σπίτια τους και η στάθμη του νερού πέρασε το ένα μέτρο.

Ορισμένοι σκαρφάλωσαν στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να διασωθούν. Κάποιοι άλλοι στο χωριό Υπέρεια, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, άκουσαν την καμπάνα του Ιερού Ναού να χτυπάει και να τους καλεί ο ιερέας να βρουν καταφύγιο στην εκκλησία προκειμένου να προστατευτούν, όπως και έγινε. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν ηλικιωμένοι που έχασαν τα σπίτια τους, δεν έχουν που να φιλοξενηθούν και βρήκαν καταφύγιο στο Ι.Ν. του Αγίου Ευθυμίου, όπου κοιμούνται στο πάτωμα. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν ξενοδοχεία στα Φάρσαλα, θα έπρεπε να μεταφερθούν στη Λάρισα, πράγμα δύσκολο λόγω συνθηκών.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το