Ελλάδα

Fake news των Τούρκων με τα ελληνικά υποβρύχια που δήθεν «ανακάλυψαν»

Διαστρέβλωση της πραγματικότητας και fake news αποτελεί η προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ που προσπαθούν να πείσουν ότι τα «αόρατα» πολεμικά υποβρύχια του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούνταν από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, κατά την ελληνοτουρκική κρίση του περασμένου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Hellas Journal, η τουρκική πλευρά φαίνεται ότι ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την αποκάλυψη ότι καθόλο το διάστημα της προηγούμενης εξόδου του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, γεγονός που σημείωσε προσφάτως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε μια προσπάθεια να διαψεύσουν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου φωτογραφίες τις οποίες τους διοχέτευσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μεταδίδουν ότι «αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία λέχθηκε ότι ήταν “αόρατα” και “παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν”, ότι βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση του Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων. Οι φωτογραφίες των υποβρυχίων υποτίθεται ότι καταρρίπτουν την εντύπωση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Ελλάδα.

(Πηγή: Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις)

Ωστόσο, σύμφωνα με το Hellas Journal, δεν προκύπτει από κανένα σημείο του βίντεο ότι το εικονιζόμενο υποβρύχιο ανήκει στον ελληνικό στόλο. Μάλιστα στρατιωτικές πηγές από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι πρόκειται για fake news που αποσκοπούν σε τόνωση του ηθικού στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Πηγή: Hellas Journal

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το