Θ Plus

Facebook: Ζητά δημόσια συγγνώμη για την αφαίρεση του βίντεο για τον καρκίνο του μαστού

Το βίντεο που ανήρτησε ο οργανισμός Cancerfonden αποτελείτο από κινούμενα σχέδια που έδειχναν γυναίκες με τα στήθη τους να απεικονίζονται από δύο ροζ κύκλους, κάτι που θεωρήθηκε «προσβλητικό» στους συντελεστές της ιστοσελίδας

Δημόσια συγνώμη ζήτησε το Facebook για την αφαίρεση από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που είχε αναρτηθεί από έναν μη κερδοσκοπικό σουηδικό οργανισμό.

Το βίντεο που ανήρτησε ο οργανισμός Cancerfonden αποτελείτο από κινούμενα σχέδια που έδειχναν γυναίκες με τα στήθη τους να απεικονίζονται από δύο ροζ κύκλους. Στο βίντεο εξηγούνταν τρόποι με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να εντοπίσει ύποπτα εξογκώματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι εικόνες φάνηκαν «προσβλητικές» στους συντελεστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αναγκαία η αφαίρεσή τους.

Το Facebook είχε δεχτεί πριν λίγο καιρό σκληρές επικρίσεις επειδή είχε διαγράψει από την πλατφόρμα του μια ιστορική φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ένα γυμνό κοριτσάκι στον πόλεμο του Βιετνάμ, που προσπαθούσε να ξεφύγει από μια επίθεση με βόμβες Ναπάλμ, χαρακτηρίζοντας την εικόνα ως ακατάλληλη.

Σε δήλωσή του στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι το βίντεο του σουηδικού οργανισμού είχε -αργότερα- πάρει έγκριση να παραμείνει στην ιστοσελίδα.

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη, η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια διαφημιστικές εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε εσφαλμένα προχωρήσει στην αφαίρεση ορισμένων από αυτές», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του Facebook.

«Η εικόνα αυτή δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με τη διαφήμιση. Ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας και έχουμε ενημερώσει τον διαφημιζόμενο ότι επιτρέπεται το υλικό τους».

Προτού λάβει έγκριση το βίντεο από το Facebook, η Cancerfonden είχε αποστείλει ανοικτή επιστολή στην ιστοσελίδα εξηγώντας ότι η εκστρατεία «δεν είχε σκοπό να προσβάλει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share
Ετικέτες: facebook

Πρόσφατα άρθρα

Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου κινείται ξανά μετά από 37 χρόνια

Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο άρχισε να κινείται μετά από 37 χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες…

25 Νοεμβρίου 2023

Μεσανατολικό: Τρομοκράτες της Χαμάς εκτέλεσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη για «συνεργασία» με το Ισραήλ – Σκληρή εικόνα

Παλαιστίνιοι μαχητές στη Δυτική Όχθη είπαν σήμερα ότι εκτέλεσαν δύο άνδρες τους οποίους κατηγορούν ότι…

25 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε η Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγος του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου

Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, η σύζυγος του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου. Η Δέσποινα…

25 Νοεμβρίου 2023

Ψεύτικη σελίδα στο Facebook «δίνει» αποσκευές που έχουν μείνει στα αζήτητα το «Ελ. Βενιζέλος» έναντι αμοιβής – Η ενημέρωση του αεροδρομίου

Απαγορεύσεις απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων - Τα δρομολόγια που ακυρώνονταιΘρίλερ με τη δεύτερη απελευθέρωση…

25 Νοεμβρίου 2023

Εξερράγη ξανά το ηφαίστειο της Αίτνας – Κατακόκκινος ο ουρανός της Σικελίας

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο ηφαίστειο της Αίτνας στην Ιταλία με τον ουρανό της Σικελίας να…

25 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Bettina: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας – «Μην περνάτε κάτω από μεγάλα δέντρα, ασφαλίστε αντικείμενα»

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από…

25 Νοεμβρίου 2023