Κόσμος

Facebook και Instagram «μπλοκάρουν» Βρετανό ακροδεξιό πολιτικό

Ο Tommy Robinson, ιδρυτής και ηγέτης της βρετανικής ακροδεξιάς ομάδας «English Defence League» είδε την «πόρτα της εξόδου» από τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram καθώς επανειλημμένα διέδιδε μέσω αυτών μηνύματα μίσους, ενάντια στη σχετική πολιτική των μέσων.

Το Facebook που έχει εξαγοράσει και το Instagram, σχολίασε σχετικά ότι ο Robinson, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Stephen Yaxley-Lennon, έσπασε κατ’ επανάληψη τους κανόνες της εταιρείας ενάντια σε καλέσματα σε πράξεις βίας κατά ατόμων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ο τελικός αποκλεισμός του Robinson από τα μέσα έρχεται ένα μήνα μετά τη γραπτή προειδοποίηση που εξέδωσε η εταιρεία στον ακροδεξιό, να σταματήσει τη διάδοση λόγων μίσους. Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση αφορούσε δημοσιεύσεις του Robinson στις οποίες καλούσε τον κόσμο να τρομοκρατεί όσους ακολουθούν το Κοράνι και να «κάνουν πόλεμο» στους μουσουλμάνους.

Ωστόσο, ο ακροδεξιός πολιτικός δεν συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα τον οριστικό αποκλεισμό του από το Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι σελίδες του και στα δύο μέσα θα διαγραφούν μόνιμα, καθώς και οποιαδήποτε μελλοντική παρουσία του σε αυτά θα αποτραπεί προληπτικά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη διαδικτυακή τιμωρία του Robinson. Έχει ήδη διαγραφεί το προφίλ του στο Twitter για τους ίδιους λόγους, πράγμα που σημαίνει ότι -προς το παρόν- του μένει μόνο το Youtube.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το