Κόσμος

Facebook: Διεγράφησαν 3,2 δισεκατομμύρια λογαριασμοί – Δείτε γιατί

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο το Facebook έχει διαγράψει 3,2 δισεκατομμύρια λογαριασμούς. Ένας από τους λόγους ήταν ότι χρήστες επιδίδονταν σε πολιτική προπαγάνδα μέσω των λογαριασμών τους, λαϊκίζοντας και παραπληροφορώντας, ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική αιτία που η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης καταφεύγει στη συγκεκριμένη πρακτική. Μάλιστα, σε σύγκριση με τους υπόλοιπα αίτια, η προπαγάνδα είναι το λιγότερο επικίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, πάνω από 18,5 εκατομμύρια λογαριασμοί διεγράφησαν επειδή περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και αναρτήσεις που σχετίζονταν με ακραία σεξουαλικά αδικήματα που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Επίσης, 1,4 εκατομμύριο λογαριασμοί σβήστηκαν επειδή από του «βήματός» τους οι κάτοχοί τους επιδίδονταν σε κηρύγματα μίσους και οργής εναντίον μειονοτήτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Facebook προχωρά στη δημοσιοποίηση έκθεσης μέσω της οποίας γίνονται γνωστά τα σχετικά στοιχεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το