Τοπικά

Φ. Κουβέλης: Προσλήψεις στο Λιμενικό και επενδύσεις στο Λιμάνι του Βόλου – Τι είπε για τον Π.Καμμένο

Άμεση έκδοση προκήρυξης για προσλήψεις στο Λιμενικό, έκδοση απόφασης για δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης μεσαίας κλίμακας στο λιμάνι του Βόλου και νομοσχέδιο τον Ιανουάριο για τις επενδυτικές υποπαραχωρήσεις από τον Οργανισμό Λιμένος, εξήγγειλε από το Βόλο ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης συνοδευόμενος από όλη την ηγεσία του Υπουργείου και τους γενικούς γραμματείς Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύση Τεμπονέρα ήταν ομιλητής στο 11ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε στο FORUM με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Στ. Ράπτη.


Ο Υπουργός σε δηλώσεις του επέμεινε πως δεν υπάρχει αλλαγή κυβερνητικής «πλεύσης» και οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν θα κυριαρχήσει η πόλωση για τα εθνικά θέματα απάντησε πως για την Κυβέρνηση το μείζον ζήτημα είναι σε ποια πολιτική κατεύθυνση θα κινηθεί η χώρα.
«Εμείς υποστηρίζουμε πως η δική μας πολιτική είναι εκείνη που έχει το προοδευτικό περιεχόμενο και ο ελληνικός λαός θα διακρίνει τις πολιτικές και θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο νέο … επεισόδιο του σίριαλ αποχώρησης του Πάνου Καμένου από την Κυβέρνηση με αιχμή την συμφωνία των Πρεσπών.
«Η αποχώρησή του είναι ένα δικό του ζήτημα. Ο Πάνος Καμένος όταν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάστηκε στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων . Δεν εκχώρησε την πολιτικο-ιδεολογική του ταυτότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και προφανέστατα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκχώρησε την δική του ταυτότητα στον κ. Καμένο».

«Το λιμενικό κάνει σπουδαία δουλειά»
Απαντώντας στα αιτήματα που έθεσε το συνδικαλιστικό όργανο των λιμενικών και ο πρόεδρος κ. Πασσάκος τόνισε:
«Το λιμενικό σώμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια της χώρας, για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά συνολικά για τη ναυσιπλοΐα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει αντιμετωπίσει σοβαρές κρίσεις και το οργανωμένο έγκλημα. Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν .Κυρίαρχη είναι η οικονομική αναβάθμιση όλου του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής. Βεβαίως η Κυβέρνηση χωρίς να έχει άμεση υποχρέωση κατέβαλλε τα αναδρομικά σε όλα τα στελέχη, αλλά υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση και με τον αριθμό των οργανικών θέσεων. Εργαζόμαστε συστηματικά και θα τα αντιμετωπίσουμε», είπε.

Για το προσφυγικό και το ρόλο του λιμενικού δήλωσε πως η δουλειά που γίνεται είναι τεράστια και με αταλάντευτη την επιλογή για την ανθρωπιστική παρουσία της χώρας στην αντιμετώπισή του. Βεβαίως σε ότι αφορά το Λιμενικό Σώμα έχουμε οργανικές κενές θέσεις και θέλουμε να τις καλύψουμε για’ αυτό θα γίνει ειδική προκήρυξη για προσλήψεις λιμενικών. Από το 2019 η είσοδος στο λιμενικό σώμα θα γίνεται σε επίπεδο πανελληνίων εξετάσεων και αυτό αναβαθμίζει το επίπεδο σπουδών».
Ο υπουργός τόνισε πως η υπουργική απόφαση για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη θα γίνει άμεσα και το Νομοσχέδιο για τις υποπαραχωρήσεις ώστε να προχωρήσει η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος με τους ιδιώτες θα κατατεθεί τον Ιανουάριο προς ψήφιση.

Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μετείχε και ο πρώην Υπουργός κ. Δρίτσας τονίζοντας πως το λιμενικό σώμα της χώρας είναι καταξιωμένο διεθνώς .
«Οι προσλήψεις στο λιμενικό είναι ένα σύνθετο θέμα , αλλά οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί», τόνισε.
Δήλωσε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το 2019 … αλλά στη ζωή όλα γίνονται.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής,μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύση Τεμπονέρα, την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τους Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή, συμμετείχαν σε σύσκεψη με όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκαν μέτρα και πολιτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως χρήσιμου μεγέθους για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε το γεγονός ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στις αρχές του 2019 για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε δέκα λιμάνια της χώρας-συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου-μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Φώτης Κουβέλης μαζί με τους Χρήστο Λαμπρίδη, Διονύση Τεμπονέρα και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκαν και με το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στο λιμάνι του Βόλου. Οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη είναι και η θέση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η οποία μετά τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ανέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το