Ελλάδα

Φ.Κουβέλης: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

kouvelis

Απέκλεισε για μια ακόμα το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Πρόκειται για ένα θέμα που δεν τον αφορά, όπως είπε, και εξήγησε πως η στάση του οφείλεται στη «βεβαιότητά» του ότι η ασκούμενη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει ως τις αρχές του 2015. Ο κ.Κουβέλης ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση του Προέδρου.
Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αλλά μόνον εφόσον οι προτάσεις της Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες», όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» τις προγραμματικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, διευκρινίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.
Σχετικά με τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο ερχόμενο κομματικό συνέδριο, «αν το θελήσουν οι σύντροφοί μου».
Υπογράμμισε, τέλος, πως Το Ποτάμι δεν διεμβολίζει τον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας πως «δεν είναι πολιτική να λες απλώς “είμαι νέο κόμμα”».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το