Ελλάδα

Εύβοια: Μεγάλο συλλαλητήριο κατοίκων και παραγωγών ρητίνης – Ζητούν μέτρα στήριξης

Δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα πυρκαγιάς στη Βόρειο Εύβοια, η οποία άφησε πίσω της τεράστια οικολογική καταστροφή και έφερε τεράστια προβλήματα στην τοπική οικονομία, κάτοικοι του νησιού και Ρητινοπαραγωγοί έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Στροφιλιάς.
Κάτοικοι και επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους. «Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας» ήταν το μήνυμα που κυριαρχούσε. Στο σύνολό τους οι διαδηλωτές με ομιλίες πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα στο νησί που τόσο δοκιμάστηκε αυτό το καλοκαίρι.

Τι ζητούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Εύβοιας
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν εκτός όλων των άλλων άμεσα αντιπλημμυρικά μέτρα με παράλληλη απασχόληση των ρετσινοκαλλιεργητών και όπως λένε «έχουν και τα αναγκαία εργαλεία αλλά και τη γνώση του δάσους».

Επιπλέον, ζήτησαν άμεσα «εκπόνηση διαχειριστικών μελετών από τα δασαρχεία και τις κρατικές υπηρεσίες» για να επανέλθει όπως λένε το πευκοδάσος και «να μην γίνει ζούγκλα» ενώ τόνισαν ότι «οι δασεργάτες και οι ρετσινοσυλλέκτες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής ευρύτερα θα πρέπει να είναι αυτοί οι οποίοι θα απασχοληθούν για την φροντίδα και την ανάπτυξη του καμένου δάσους».
Παράλληλα αιτήθηκαν την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν αλλά και συνταξιοδοτικά θέματα για εκείνους που πλέον όπως λένε «δεν έχουν αντικείμενο εργασίας».

Κουτσούμπας: Να αποκατασταθούν όλοι οι πυρόπληκτοι, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών
Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υπογράμμμισε την ανάγκη «Να αποκατασταθούν όλοι οι πυρόπληκτοι, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, να αποκατασταθεί ο φυσικός πλούτος
Αυτό το έγκλημα, για το οποίο ευθύνονται διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο, δεν πρέπει να παραγραφεί. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, για τα πυρόπληκτα χωριά της Εύβοιας.

Copyright: Eurokinissi

«Χρειάζεται λαϊκή ενότητα, οργάνωση, λαϊκός αγώνας, για να αποκατασταθούν όλοι οι πυρόπληκτοι, όσοι υπέστησαν ζημιές, για να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, όλων των ζημιών, για να γίνουν εδώ και τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα από το φθινόπωρο που μπαίνει ήδη και βεβαίως να αποκατασταθεί ο φυσικός πλούτος, το δάσος, οι δασικές εκτάσεις, σε όλη την περιοχή. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, το ΚΚΕ, ο λαός της Εύβοιας, όλος ο λαός της Ελλάδας σε αλληλεγγύη, για να μη δείξουμε ξανά εμπιστοσύνη στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που λένε οι διάφοροι κρατούντες, τα οποία έρχονται να τα ξεχάσουν αμέσως μετά, όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και φύγει πιο μακριά το πρόβλημα.

Εμείς θα είμαστε εδώ, στη βουλή, στην ευρωβουλή, στους λαϊκούς αγώνες, μέσα στην Τοπική Διοίκηση, στους Δήμους, στην Περιφέρεια, για να διεκδικήσουμε αυτά που ανήκουν στο λαό, για να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε, να τους ελέγχουμε καθημερινά, για να μπορέσει ο λαός να αποκατασταθεί από τις τεράστιες καταστροφές που του έχουν επιφέρει.
Αυτός είναι ο αγώνας, αυτή είναι η προοπτική και βεβαίως το ΚΚΕ θα συνεχίσει ταυτόχρονα να προβάλλει την πρότασή του για μια λαϊκή διακυβέρνηση, πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση, λαϊκή εξουσία, που στο επίκεντρο θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το