Τοπικά

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για δωρεάν ίντερνετ στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στην αποδοχή χρηματοδότησης συνολικού ποσού 15.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση της δράσης «Wifi4EU – προώθηση της συνδεσιμότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες», προχώρησε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που λειτουργεί οριζοντίως σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου εγγράφηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος υποβάλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά που αφορούσαν στη συστατική πράξη του οργανισμού καθώς και το δικαίωμα της νόμιμης εκπροσώπησής του.

Στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν περίπου 10.000 αιτήσεις και εγκρίθηκαν τελικά προς χρηματοδότηση 3.400 αιτήματα Δήμων. Σύμφωνα με την από 14 Μαΐου 2019 ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου συγκαταλέγεται στους επιλέξιμους προς χρηματοδότηση οργανισμούς.
Στη συνέχεια ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου κλήθηκε από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καινοτομίας και Δικτύων (INEA) να υπογράψει σχετική συμφωνία επιχορήγησης, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς οι όροι χρηματοδότησης και την απόκτηση του κουπονιού (voucher) το οποίο μέσα σε διάστημα 1,5 έτους πρέπει να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση της εγκατάστασης και η έναρξη λειτουργίας του δικτύου.
Στη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασ. Τσαπράζης ανέφερε ότι «είχε γίνει παρόμοια προσπάθεια και παλιότερα. Υπάρχει ανάγκη για δωρεάν internet για όλους. Τα χωριά μας είναι αραιοκατοικημένα. Και σε κεντρικό σημείο να μπει το δωρεάν wifi οι ωφελούμενοι θα είναι ελάχιστοι. Θέλουμε να είναι δωρεάν για όλους κάθε ενσύρματη γραμμή».
Τελικά, όπως προαναφέρθηκε το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού το καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Τσαπράζης και Τρ. Κουρελάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το