Αθλητισμός

Ευνοϊκή εξέλιξη για τη Νίκη

Τελειώνει η αγωνία για τη Νίκη, αφού την ερχόμενη Τρίτη η Φούτμπολ Λιγκ θα επικυρώσει τη βαθμολογία της φετινής χρονιάς. Οι «κυανόλευκοι» ελπίζουν ο «Γηραιός», που δεν θα μετέχει στη Σούπερ Λιγκ 2, να μην κατέβει στη νέα Φούτμπολ Λιγκ και να καταλάβουν τη θέση του.

Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα ο Ηρακλής δίνει «μάχη» για να διατηρηθεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ χρωστάει χρήματα σε 11 ποδοσφαιριστές, στους οποίους έχουν τελεσιδικήσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Η διοίκηση του Τομ Παπαδόπουλου δεν φαίνεται διατεθειμένη να πληρώσει όσα ζητούν οι παίκτες. Άλλωστε αν είχε αυτή την πρόθεση, δεν θα έφτανε η υπόθεση σ’ αυτό το σημείο.
Ο «γηραιός» βρίσκεται σε επαφές με τους 11 παλιούς ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» με λιγότερα χρήματα και να αποφύγει την καμπάνα. Την ίδια στιγμή μιλά και με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο οποίος πλέον έχει νέο πρόεδρο τον Γιώργο Μπαντή.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο εκδικάστηκε η υπόθεση και ο Ηρακλής κατόρθωσε να πάρει αναβολή μέχρι τις 11 Ιουνίου. Ο νομικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Χατζηιωάννου εξασφάλισε αυτή την παράταση, διότι επικαλέστηκε ότι οι διοικούντες την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους 11 ποδοσφαιριστές, προκειμένου να υπάρξει συμβιβαστική λύση. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο Ηρακλής έχει πλέον ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, ώστε να υπάρχει η πίεση για να του αφαιρεθούν βαθμοί.
Μετά από αυτή την εξέλιξη όλοι πίστευαν ότι η επικύρωση της βαθμολογίας της Φούτμπολ Λιγκ θα γινόταν μετά την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, δηλαδή στα μέσα του Ιουνίου. Ωστόσο αυτό ανατράπηκε χθες, καθώς η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η επικύρωση της βαθμολογίας θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα κάτωθι: «Σας γνωρίζουμε πως την Τρίτη 28 Μαΐου 2019 και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) Διοικητικό Συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 1) Επικύρωση βαθμολογίας, 2) διάφορα θέματα».

Αν επικυρωθεί η βαθμολογία, όπως έχει αυτή τη στιγμή, ο Ηρακλής υποβιβάζεται με 40 βαθμούς και θα μετέχει στη νέα Φούτμπολ Λιγκ. Ωστόσο στην εκδίκαση της υπόθεσης οι άνθρωποι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εν λόγω κατηγορία εφόσον τελικά υποβιβαστούν.
Αυτό το σενάριο ωφελεί τη βολιώτικη ομάδα, η οποία θα επιδιώξει να πάρει τη θέση του ως η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία από την παρακάτω κατηγορία.
Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν από τον Ηρακλή 33 βαθμοί αν χάσει την υπόθεση στο Διαιτητικό. Τότε θα πάει στους 7, πράγμα που σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί με βάση τη βαθμολογία. Άρα επιλαχούσα θα είναι η ομάδα που βρίσκεται αμέσως από κάτω του στον πίνακα της παλιάς Φούτμπολ Λιγκ, δηλαδή ο Ηρόδοτος.
Πάντως η άμεση επικύρωση της βαθμολογίας ευνοεί τη Νίκη. Έτσι η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του βολιώτικου συλλόγου έχει δικαίωμα να ελπίζει ότι θα ισχύσει το πρώτο σενάριο και η ομάδα θα κατορθώσει να ανεβεί στη νέα κατηγορία, χωρίς μάλιστα να δώσει αγώνα μπαράζ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το