Τοπικά

«Εύφλεκτο» το κλίμα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για τον επικεφαλής στον Δήμο Βόλου

«Νεκρική σιγή» από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΛΑΛ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όλα δείχνουν πως οι αποφάσεις, μετά από σειρά ζυμώσεων και επαφών που θα προηγηθούν, μετατίθενται για τον Νοέμβριο. Στο εσωτερικό των δύο κομμάτων η κατάσταση ωστόσο είναι «εύφλεκτη».

Αναμένοντας… εγκύκλιο για σύγκληση συνεδρίασης, στο ΚΙΝΑΛ της Μαγνησίας αποφεύγουν να συνεδριάσουν ώστε να συζητήσουν για τις δημοτικές εκλογές και να αναλύσουν τις θέσεις και τις επαφές με τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να ηγηθούν ψηφοδελτίου καθώς τα εσωτερικά προβλήματα μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα. Στη Νομαρχιακή η γραμμή που έχει δοθεί και με την οποία διαφωνούν οι περισσότεροι είναι αναμονή για να της υποδειχθεί πρόσωπο από τη Χαριλάου Τρικούπη και να επικυρώσει την απόφαση τυπικά όπως στην περίπτωση του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Τσιλιμίγκα. Με την «ντιρεκτίβα» διαφωνούν τα περισσότερα μέλη της Νομαρχιακής που δεν προέρχονται από τον χώρο του «παλιού ΠΑΣΟΚ» και επιμένουν για συζητήσεις με πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα.

Την ίδια ώρα «παγωμένο» βρίσκεται το ενδιαφέρον του γυναικολόγου Χρήστου Βενέτη, μετά τη συνάντησή του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριζε σε επίσημες δηλώσεις του πως θα προχωρήσει σε ανακοίνωση συνδυασμού τον Οκτώβριο, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει μια οριστική απάντηση για το εάν θα ηγηθεί συνδυασμού ο κ. Κώστας Αδαμάκης, στον οποίο προτάθηκε να είναι υποψήφιος δήμαρχος με ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο από κόμματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για τον κ. Βενέτη έχει απομακρυνθεί προς το παρόν το ενδεχόμενο καθόδου, ενώ ο κ. Αδαμάκης προβληματίζεται έντονα καθώς ανέλαβε μεγάλες πανεπιστημιακές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, πριν ακόμα του γίνει πρόταση.Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει συζήτηση και με τον γιατρό, πρώην αντιδήμαρχο κ. Παντσά, από την επιτροπή που συγκρότησε με απόφαση της παράταξης η «Επιλογή Ευθύνης», ώστε να διερευνηθεί το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει.
Κανείς όμως δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή ποια άλλα πρόσωπα του χώρου και δυνάμεις θα δελεαστούν από την προοπτική και θα εμφανιστούν ως υποψήφιοι ούτε να προβλεφθούν διαθέσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη που συζητούν με τον Απόστολο Παπαδούλη, μέλος πλέον του ΚΙΝΑΛ, προερχόμενος από το Ποτάμι, αλλά καμία συζήτηση δεν έχει γίνει σε επίπεδο Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ, γεγονός που προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Η εσπευσμένη ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά για αυτόνομη κάθοδο σε όλη τη χώρα – που δεν συγχέεται με την παραταξιακή αυτονομία – στις εκλογές βρήκε αιφνιδιασμένο ακόμα και τον υπεύθυνο για τη Μαγνησία κ. Βασίλη Έξαρχο, ο οποίος σε επίσημες δηλώσεις του σε Νομαρχιακή Συνέλευση για την περίπτωση του Βόλου τάχθηκε υπέρ των μεγάλων συμμαχιών. Η απόφαση Γεννηματά χωρίς να εξετάζεται ο Βόλος ως ξεχωριστή πανελλαδική περίπτωση έβαλε «απέναντι» όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη που καταγγέλλουν ανοιχτά τον Δ. Κουτσούκο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής για παρασκηνιακές εξωθεσμικές κινήσεις ώστε η Νομαρχιακή ως διακοσμητικό στοιχείο να επικυρώσει τις παρασκηνιακές συζητήσεις χωρίς διάλογο.

«Αυτόνομη κάθοδος σημαίνει ταυτόχρονα και ευρύτερες συμμαχίες. Παράγοντες του 5% δεν έχει ανάγκη η κοινωνία και ειδικά ο Βόλος που επιβάλλεται να φύγει από το τέλμα» τονίζουν οι αυτοδιοικητικοί, που παίρνουν πρωτοβουλίες για ολομέλεια της παράταξης Επιλογή Ευθύνης ενώ θα ζητήσουν και ολομέλεια του ΚΙΝΑΛ στον Νομό.
Αντίθετη με αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο είναι και η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
Αντικειμενικά προβάδισμα στις εκλογικές διαδικασίες έχει η αυτοδιοικητική παράταξη του ΚΙΝΑΛ στις οποίες δεν μετέχουν μέλη της Νομαρχιακής.

Ο φόβος της ανάπτυξης φυγόκεντρων δυνάμεων είναι δεδομένος για το ΚΙΝΑΛ καθώς στελέχη που έχουν ιστορία στην αυτοδιοίκηση έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Νάνσυς Καπούλα, όσο οι μεθοδεύσεις στο εσωτερικό συνεχίζονται χωρίς να συγκαλούνται τα όργανα.
«Δεν υπάρχει αποφασίζω και διατάζω στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν μιλάμε για ένα βουλευτικό ψηφοδέλτιο που το καταρτίζει η πρόεδρος με τον πρώτο ρόλο να έχουν οι κομματικοί μηχανισμοί. Στις εκλογές είναι αυτονόητες οι συμμαχίες και οι συζητήσεις με όλους. Τα κόμματα έχουν μάθει να μην μιλάνε με την ευρύτερη κοινωνία αλλά συζήτηση για τις εκλογές στον Βόλο εντός των τειχών και με τους κομματικούς μηχανισμούς σε πρώτο ρόλο, δεν γίνονται», τόνισε το μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ κ. Λαμπρινίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το