Αθλητισμός

Ευχάριστα νέα για τη Ζάκυνθο από τη FIFA, περιμένει την ΕΕΑ

Ευχάριστα νέα για τη Ζάκυνθο από τη FIFA που περιμένει την επανεξέταση του φακέλου της από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τη ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζει στην ανατροπή και στη συμμετοχή της στην SL2.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 21/10, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αφήνει κανένα περιθώριο επαγγελματοποίησης παικτών μετά τις 31/8 που έληξαν οι μεταγραφές. Ανάβει ωστόσο, το πράσινο φως για μετατροπή των ερασιτεχνών σε επαγγελματίες που η ομάδα είχε στο δυναμικό της μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτι που ήθελε η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με το ioniansports.gr η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει στην επιστολή της ότι… «Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ως ερασιτέχνες πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021».

Αυτό που απομένει είναι η επανεξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ στις 25/10. Εφόσον η Ζάκυνθος πάρει τελικά άδεια (η Επιτροπή της έχει ανάψει «κόκκινο» δύο φορές), και το επιτρέψει η ΕΠΟ που έχει τον τελευταίο λόγο, θα συμμετάσχει στην SL2 η οποία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το διήμερο 30-31/10 (ανακοινώθηκε μάλιστα το πρόγραμμα της πρεμιέρας) αλλά θα πρέπει να γίνει εκ νέου η κλήρωση!

Αν δεν πάρει άδεια, η Ζάκυνθος με δεδομένο ότι δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική, θα πρέπει να συμμετάσχει στο τοπικό.

sdna.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το