Τοπικά

Ευ. Αποστολάκης: Λάθος επιχειρησιακά να βρίσκεται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ξεκαθάρισε σήμερα από τον Βόλο ότι είναι επιχειρησιακά λάθος να βρίσκεται η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη μεταφορά της σε στρατόπεδα της Αττικής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η παραμονή της Ταξιαρχίας στον Βόλο “μας δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία δεν μπορώ να αναλύσω στον Τύπο. Έχω εξηγήσει, όμως, στους τοπικούς βουλευτές, στον περιφερειάρχη και στον Δήμαρχο ποιο είναι το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή μέχρι να ετοιμαστούμε για να μεταφερθεί η Ταξιαρχία, παραμένει εδώ. Αλλά, θα βρούμε ένα αντίστοιχο για να μη μείνει η πόλη του Βόλου χωρίς στρατιωτική παρουσία και να μη χαθούν οικονομικοί πόροι από την πόλη”.
Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί των ενόπλων δυνάμεων δεν δεν μπορούν να υπακούν σε παράγοντες όπως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην τοπική κοινωνία που απαιτεί να παραμείνει η Ταξιαρχία για τους δικούς της λόγους. “Δεν εξυπηρετεί τα επιχειρησιακά σχέδια”, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Χρονικά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη η μετεγκατάσταση αλλά γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή της μονάδας στην Αττική, σε δυο στρατόπεδα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το