Τοπικά

Εξυπηρέτηση και το απόγευμα στο κατάστημα της ΔΕΗ Βόλου

Μετά την υπηρεσία «Ραντεβού» που παρέχεται στο κατάστημα της ΔΕΗ του Βόλου, ήρθε να προστεθεί και η εφαρμογή απογευματινού ωραρίου από την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το κατάστημα της ΔΕΗ Βόλου λειτουργεί από το πρωί έως στις 8 το βράδυ, ενώ αναμένεται να επεκταθεί το ηλεκτρονικό και τηλεφωνικό ραντεβού και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Οι καταναλωτές μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο κατάστημα της επιλογής τους και να το επισκεφθούν στην ώρα, που θα επιλέξουν, χωρίς αναμονή. Οι πελάτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού: Μέσα από τη σελίδα της ΔΕΗ www.dei.gr – https://appointment.dei.gr/ ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 11770, το οποίο λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, οι οποίες γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο αφορά εκείνους που εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), δηλαδή δικαιούχοι είναι όσοι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Η αίτηση για φθηνότερο ρεύμα γίνεται μέσω της πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ, με στοιχεία φορολογικής δήλωσης του 2019. Η είσοδος γίνεται με ΑΜΚΑ και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους για επεξεργασία των στοιχείων τους και να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας.
Παράλληλα απαιτείται λογαριασμός e-mail και αριθμός κινητού τηλεφώνου για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ και τις συναινέσεις ενήλικων μελών του νοικοκυριού, εάν υπάρχουν. Εάν κάποιος δεν πληροί τα κριτήρια του Κοινωνικού Τιμολογίου, στο τέλος της αίτησης θα εμφανιστούν αναλυτικά οι λόγοι απόρριψης.

Να σημειωθεί πως οι πολίτες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 1/9 και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2020 και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2019 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2020), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2020).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).
Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 1/9 έως και 31/10), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το