Τοπικά

Εξωστρέφεια και άνοιγμα στην κοινωνία ο στόχος του Γηροκομείο Βόλου για το 2020

Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου έκοψε χθες το απόγευμα την πίτα του το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Γηροκομείον Βόλου», με την πρόεδρο κ. Σοφία Βαρλάμη να τονίζει πως «στόχος για το 2020 είναι να έχουμε εξωστρέφεια και να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Για αυτό θα διοργανώσουμε αρκετές εκδηλώσεις, ούτως ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε την κοινωνία όσο γίνεται πιο κοντά μας και να κάνουμε όσα μπορούμε περισσότερα μέλη, γιατί αυτός είναι ο σκοπός του Φιλανθρωπικού Σωματείου. Να είναι ο ενδιάμεσος της κοινωνίας με το Γηροκομείο Βόλου, γιατί είναι ο φορέας και ιδρυτής του Ιδρύματος».
Όσον αφορά για το 2019, ανέφερε ότι «υπήρχαν κάποια εσωτερικά προβλήματα, τα οποία ξεπεράστηκαν και για αυτό για το 2020 έχουμε μεγαλύτερη ορμή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γηροκομείο Βόλου και μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Γηροκομείον Βόλου» κ. Παύλος Πάνος σημείωσε ότι «μην ξεχνάμε ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο είναι ο φορέας λειτουργίας του Γηροκομείου. Αν δεν υπάρχει το Φιλανθρωπικό Σωματείο, δεν υπάρχει Γηροκομείο. Αν παραιτηθούν τα μέλη του Φιλανθρωπικού, δεν υπάρχει Γηροκομείο. Το ζήσαμε πριν 6 χρόνια. Να μην το ξαναζήσει το ίδρυμα ποτέ αυτό. Καλούμε όλα τα μέλη της κοινωνίας του Βόλου να γίνουν μέλη του Σωματείου, το ποσό είναι μικρό, 20 ευρώ τον χρόνο. Όλοι μαζί να ενωθούμε και να γίνουμε ένα για το Γηροκομείο Βόλου».

Όσον αφορά στον στόχο ο κ. Παύλος Πάνος τόνισε πως παραμένει ο ίδιος: «Να μηδενίσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος. Ήδη από τα 3,5-4 εκ. ευρώ χρωστούμενα, φτάσαμε στο 1-1,5 εκ. ευρώ. Αυτό προσπαθούμε και επιδιώκουμε, χωρίς να εκποιούμε την περιουσία του ιδρύματος, αλλά να την αναβαθμίζουμε και να την κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη».
Στην εκδήλωση μίλησε η φιλόλογος κ. Μαριάνθη Γάκη με θέμα «Εθελοντισμός», η οποία ανέφερε ότι «πρόκειται για μία αναγκαιότητα του καιρού μας, διότι το κοινωνικό κράτος συρρικνώθηκε και δεν μπορούμε πια να υπολογίζουμε σε αυτό. Το κράτος-τροφός πέθανε», προσθέτοντας πως το πιο σημαντικό είναι ότι «θα πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στις νεότερες γενιές».


Η εκδήλωση διανθίστηκε με μουσική επένδυση από τους μαθητές του Μουσικού Λυκείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του κ. Κουκουσέλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το