Κόσμος

Εξοργίζει Πολωνός ευρωβουλευτής: Οι γυναίκες είναι πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς και πρέπει να αμείβονται λιγότερο

Δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι «μικρότερες, πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς» από τους άνδρες, θα έπρεπε δικαιωματικά να κερδίζουν λιγότερα, δήλωσε ένα αμφιλεγόμενο πολωνικό μέρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, πυροδοτώντας μία άμεση και σφοδρή αντίδραση.

Για να υποστηρίξει μάλιστα το επιχείρημά του, ο Γιάνους Κόρβιν- Μίκε, πολιτικός της δεξιάς, που εκπροσωπεί την απομακρυσμένη περιοχή της Σιλεσίας, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν γυναίκες μεταξύ των κορυφαίων σκακιστών του κόσμου. Οι γυναίκες, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επίσης, πολύ ασθενέστερες στη φυσική.
«Φυσικά οι γυναίκες πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες, επειδή είναι πιο αδύναμες, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς, πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, αυτό είναι όλο» δήλωσε ο 74χρονος ευρωβουλευτής.
Τα άλλα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου καταδίκασαν αμέσως τις δηλώσεις του, με την Ισπανίδα Ιράτξε Γκαρσία Περέζ να αναρωτιέται αν αυτό σήμαινε πως «δε θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να είναι εδώ ως μέλη του κοινοβουλίου».

«Και ξέρω πως σας πονάει και σας ενοχλεί που οι γυναίκες σήμερα μπορούν να κάθονται στη Βουλή και να εκπροσωπούν τους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα όπως κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες γυναίκες από τους άνδρες σας εσάς» πρόσθεσε.
Η ευρωβουλευτής της Μάλτας Ρομπέρτα Μετσόλα, επέκρινε την παρατήρηση όχι μόνο ως προσβλητική για τις γυναίκες αλλά και σαν «προδοσία όλων των αξιών της ΕΕ». Ένας άλλος ευρωβουλευτής της Μάλτας, η Μίριαμ Νταλί, περιέγραψε τα σχόλια του Κόρβιν-Μίκε ως «επιζήμια για την κοινωνία στο σύνολό της».
Οι απαράδεκτες παρατηρήσεις του Κόρβιν-Μίκε προκάλεσαν άμεσα την αντίδραση του Ευρωκοινοβουλίου, που θα αρχίσει έρευνα και μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, όπως επίπληξη, πρόστιμο ή προσωρινή αναστολή. Ο Πολωνός ευρωβουλευτής είναι γνωστός για τις σεξιστικές του απόψεις, καθώς στο παρελθόν έχει αρνηθεί στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου, υποστηρίζοντας πως πρέπει να «καθοδηγούνται από τους άνδρες».

Επίσης, τον Ιούλιο του 2015, είχε λάβει προσωρινή αναστολή από το κοινοβούλιο όταν έκανε ένα ναζιστικό χαιρετισμό ενώ χλεύασε και την ιδέα της παραγωγής ενός ενιαίου εισιτηρίου μεταφορών στην ΕΕ.


Ακόμη, είχε επικριθεί σκληρά από τους συναδέρφους του και τελικά είχε λάβει προσωρινή αναστολή για 10 ημέρες από την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα καθώς και πρόστιμο 3.062 ευρώ όταν είχε δώσει μία ομιλία για τους μετανάστες, που τους περιέγραψε ως «ανθρώπινα σκουπίδια», απρόθυμους να εργαστούν και πως ενδιαφέρονται μόνο για να επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας.

Πηγή: RT

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ανατίναξε σιδηροδρομική γραμμή στη… Σιβηρία

Σαμποτάζ μέσα σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο ισχυρίζεται ότι…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ακρίβεια: Η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό τροφίμων – Το στοίχημα για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

«Αριστερά Μπροστά». Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στα σχολεία τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που…

1 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ: Έρχονται ενιαίες παροχές για όλους τους ασφαλισμένους

Υπό κατάρτιση είναι ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών σε χρήμα του e–ΕΦΚΑ, με στόχο την…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Ντρέπομαι πάρα πολύ» – Τι λέει μαθήτρια που είδε συμμαθητές της να διακινούν ψεύτικες γυμνές της φωτογραφίες

«Είναι πολύ άβολο. Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για…

1 Δεκεμβρίου 2023