Τοπικά

Εξωραϊσμός του παραλιακού μετώπου από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου 

Σε εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου από την οδό Πυράσσου έως τον Άγιο Κωνσταντίνο προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 18.238 ευρώ και θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός.
Η παρέμβαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επισκευή του ποδηλατόδρομου στα σημεία που έχει υποστεί ζημιές ο τάπητας, με σκοπό να γίνει εμφανής και ασφαλής για τους ποδηλάτες και θα αναδιαγραμμιστεί. Στη συνέχεια θα γίνει χρωματισμός και συντήρηση στα παγκάκια τόσο εκείνων που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου όσο και αυτών που βρίσκονται στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Τέλος, θα βαφτούν οι ιστοί φωτισμού που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από τη μαρίνα τελωνείου έως τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Αρχικά για τους ποδηλατόδρομους θα γίνει επιμελής καθαρισμός σε όλο το εύρος της επιφάνειας του οδοστρώματος εμβαδού 1.800 τμ, για την απομάκρυνση υλικών. Θα ακολουθήσει προετοιμασία για τη διαγράμμιση και εφαρμογή της διαγράμμισης.
Τέλος στα τμήματα που έχει υποστεί φθορά το δάπεδο και πρέπει να αποκατασταθούν θα χρησιμοποιηθεί επισκευαστικό ινοοπλισμένο ρητινούχο κονίαμα, το οποίο θα στρώνεται σταδιακά στην επιφάνεια του δαπέδου με σκοπό να λειαίνεται και ομαλά να εξομοιωθεί στην τελική στάθμη του δαπέδου του ποδηλατόδρομου.
Στα παγκάκια θα τοποθετηθούν 16 ξύλινες δοκίδες που έχουν καταστραφεί και λείπουν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από τη μαρίνα τελωνείου μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, καθώς και 6 ξύλινες δοκίδες από τα παγκάκια που βρίσκονται εντός του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το