Κατηγορίες: Τοπικά

Εξοπλίζεται η μονάδα αυξημένης φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, των προεγκρίσεων έξι συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 936.550 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι έξι συμβάσεις αφορούν το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» με φορέα Υλοποίησης και Κύριο του έργου είναι το Τμήμα Προμηθειών του Γ.Ν. Λάρισας. Οι προς υπογραφή πλέον συμβάσεις, προέκυψαν μετά από διεθνή ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία.

Τα ποσά των έξι προς υπογραφή Συμβάσεων είναι 254.093,40 €, 204.118,00 €, 48.708,00 €, 41.205,00 €, 20.018,25 € και 8.993,76 € .

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο” έχει δυναμικότητα 300 κλινών και λειτουργεί καλύπτοντας μια ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή. Ο εξοπλισμός όπως εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υποστήριξης και θεραπείας ασθενών και θα εγκατασταθεί στο τμήμα της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.). Η Μ.Α.Φ. θα λειτουργήσει στο νέο χώρο που έχει κατασκευαστεί για τον λόγο αυτό στον τρίτο όροφο του κτιρίου Υ2 με ανάλωση εθνικών πόρων ύψους άνω του 1.500.000€. Θα ενταχθεί παραγωγικά στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου σε πλήρη συνεργασία και υποστήριξη από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (λειτουργεί σε διπλανό χώρο) και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π. – λειτουργεί στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα) όπου εισέρχεται ο ασθενής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: “Με σωστό προγραμματισμό και προπαντός στόχευση και αποτελεσματικότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επιτύχει εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσα σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, να παράγει έργο και μάλιστα με διάρκεια και συνέπεια, σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας. Ειδικά σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία, μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το οποίο βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του, έχουν εκτελεστεί ή υλοποιούνται 51 συνολικά έργα προϋπολογισμού 48,2 εκ. ευρώ, όπως είχα την ευκαιρία να επισημάνω και στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Ξέρουμε πως οι ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας που έχει υποστεί ζημιά αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Αντίθετα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε φορέα, κοινωνική ομάδα ή απλό πολίτη και αγωνιζόμαστε για μία δημόσια υγεία που αξίζει σε όλους τους συμπολίτες μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε ανεπτυγμένη χώρα. Γιατί ανεπτυγμένη χώρα δεν είναι εκείνη που οι φτωχοί προσφεύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας αλλά εκείνη που οι πλούσιοι χρησιμοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τρεις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στο επιβατικό λιμάνι του Βόλου

Κατόπιν διενεργηθέντος νομότυπων ελέγχων οργάνων Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου το διήμερο…

28 Μαΐου 2024

Αυτονόητο

Αυτονόητο χαρακτηρίζεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε πολίτη. Ως εκ τούτου αυτονόητο ήταν η…

28 Μαΐου 2024

Απαράδεκτη

Απαράδεκτη η κίνηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Άρης Θοδ. Καρυπίδη, να κινείται απειλητικά και στην…

28 Μαΐου 2024

Κατάργηση

Η έκθεση καταγραφής και απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του καταργούμενου ΝΠΔΔ με την…

28 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η 8χρονη που χάθηκε σε σχολική εκδρομή

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της εξαφάνισης μια 8χρονης μαθήτριας Β’ Δημοτικού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα…

28 Μαΐου 2024

Σοβαρό τροχαίο στην Κομοτηνή: Mητέρα με το έξι μηνών βρέφος της παρασύρθηκαν από ΙΧ

Mητέρα με το μόλις έξι μηνών μωρό της παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από το τρίτο…

28 Μαΐου 2024