Ελλάδα

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ανέβηκε η πλατφόρμα για δοκιμαστικές αιτήσεις – Τα 5 βήματα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα επιδοτήσεων εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, η ιστοσελίδα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι πλέον έτοιμη και βρίσκεται στη διεύθυνση https://exoikonomo2020.gov.gr . Στις σχετικές ενότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ταυτόχρονα αποκτούν πρόσβαση σε όλο το πληροφοριακό υλικό του προγράμματος  (Οδηγός Εφαρμογής, Παραρτήματα, κλπ.). Στη ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνονται επίσης Εγχειρίδια για την χρήση του πληροφοριακού συστήματος καθώς και συχνές ερωτοαπαντήσεις.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε και η σύνδεση στο πληροφοριακό σύστημα σε δοκιμαστική λειτουργία (demo),  Μετά την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας, οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι χρήστες, μπορούν να συνδεθούν και να καταχωρήσουν δοκιμαστικά την αίτηση τους και μέχρι το στάδιο υποβολής. H διαδικασία εγγραφής χρηστών περιγράφεται αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση στην ενότητα Ανακοινώσεις.

Επισημαίνεται ότι η δοκιμαστική λειτουργία θα αφορά αποκλειστικά στις αιτήσεις μονοκατοικίας και μεμονωμένου διαμερίσματος και θα είναι διαθέσιμη έως και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εξοικειωθούν με τη χρήση της πλατφόρμας, χωρίς πίεση χρόνου.

Νέο helpdesk τεχνικής υποστήριξης
Στην δοκιμαστική λειτουργία, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων.
Με το πέρας της δοκιμαστικής λειτουργίας και για την έναρξη των υποβολής αιτήσεων, όλες οι δοκιμαστικές αιτήσεις θα διαγραφούν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα.
Οι ενδιαφερόμενοι, με την έναρξη της λειτουργίας υποβολής αιτήσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανά Περιφέρεια, θα πρέπει να καταχωρήσουν εκ νέου την αίτησή τους για να την υποβάλλουν. Σημειώνεται τέλος ότι από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου λειτουργεί καθημερινά helpdesk 10.00-14.00 για την τεχνική υποστήριξη των χρηστών της πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον ισχύουν νέες ημερομηνίες για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Τα 5 βήματα για την αίτηση
Ο Κώστας Λάσκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, παρουσίασε μέσω του iefimerida.gr έναν αναλυτικό οδηγό για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και τη διαδικασία της αίτησης.

Οπως προκύπτει, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν. Ολα ξεκινούν από την επαφή με τον ενεργειακό επιθεωρητή, ακολουθεί η αυτοψία, η μελέτη και ο σχηματισμός φακέλου, ενώ έπειτα υποβάλλεται η αίτηση από τον σύμβουλο έργου.

Δείτε τον οδηγό με τα 5 βήματα για την αίτηση στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και τα σημεία που χρειάζονται προσοχή σε αυτόν τον σύνδεσμο.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το