Τοπικά

Εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα πνευματικά δικαιώματα επιδιώκουν οι καταστηματάρχες εστίασης της Μαγνησίας

Προσπάθεια για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον φορέα διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων καταβάλλει ο Σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης Μαγνησίας, για την καταβολή χαμηλότερων ποσών για τα πνευματικά δικαιώματα.
Χθες αναβλήθηκε η συζήτηση της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, κατόπιν αιτήματος του νομικού εκπροσώπου του συλλόγου, με στόχο να γίνει διαπραγμάτευση με τον φορέα για να μειωθούν τα χρωστούμενα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τις 30.000 ευρώ με ΦΠΑ για περίοδο οκτώ ετών (από το 2011 μέχρι σήμερα).
Παράλληλα αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες σε Βόλο και Βόρειες Σποράδες που θα πρέπει να καταβάλουν ποσά της τάξης των 1.500 ευρώ με ΦΠΑ. Τονίζεται ότι στον Νομό 110 είναι τα καταστήματα εστίασης που πρέπει να πληρώσουν χρήματα στον παραπάνω φορέα, που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιστών, των παραγωγών και των συνθετών μουσικών κομματιών.

Οι επιχειρηματίες δεν αρνούνται ότι θα πρέπει να πληρώσουν, απλά ζητούν την καταβολή των χρεών σε εύλογο χρονικό διάστημα αναλόγως τη χρησιμότητα της μουσικής που βάζουν.
Δηλαδή διαφορετικό ποσό να δώσουν αυτοί που έχουν ένα μικρό μαγαζί χρησιμοποιώντας τη μουσική ως «χαλί» και άλλο αυτοί που βάσει των κομματιών που παίζουν προσελκύουν πελάτες, όπως τα μπαρ και τα κλαμπ.
Η προσπάθεια για το «κούρεμα» των χρεών θα συνεχιστεί, από τη στιγμή που έχουν οριστεί άλλες τρεις δικάσιμοι για την υπόθεση και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου, στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου.
Ο σύλλογος απευθύνει ακόμα κάλεσμα σε ιδιοκτήτες να εγγραφούν ως μέλη, ούτως ώστε να καταφέρουν να διαπραγματευτούν με τον φορέα από καλύτερη θέση, με σκοπό να πετύχουν μια πιο συμφέρουσα συμφωνία.
Τέλος επισημαίνεται πως ο σύλλογος τη προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στις 6 το απόγευμα στο καφέ «Πλατεία», θέτοντας μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το