Τοπικά

“Έξω το ΝΑΤΟ από το λιμάνι του Βόλου” είπαν φορείς και σωματεία της Μαγνησίας

DSC07510

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα σωματεία και φορείς στην είσοδο του λιμανιού στο Βόλο για να μη χρησιμοποιηθεί το λιμάνι για ανεφοδιασμό των πλοίων του ΝΑΤΟ, καθώς και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες – θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

Τα σωματεία και οι φορείς καταδικάσουν αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να μην επιτρέψουν να γίνει το λιμάνι του Βόλου ορμητήριο των δολοφόνων. «Ούτε μισό ποτήρι νερό για ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟϊκών πλοίων από το λιμάνι του Βόλου» αναφέρουν σε σχετική στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει  οι ΗΠΑ,  το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε,  στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη,  για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών,  σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Όπως αναφέρουν, με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.

d6e36018-57bd-499c-9046-210303a9871f

Όπως ανέφερε το  μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Παναγιώτης Τσιτσιρίκης η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ για να μη δεχτεί ο λαός να χρησιμοποιηθεί το λιμάνι για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, για τους δολοφόνους που αιματοκυλούν τον κόσμο. Πρόσθεσε ότι το μεταναστευτικό είναι το πρόσχημα για να έρθει το ΝΑΤΟ στα λιμάνια και θα έχει χειρότερες συνέπειες για την εργατική τάξη.

DSC07505

Στην πύλη του λιμανιού τοποθετήθηκε πανό που αναγράφει: «Έξω οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου – NATO murderers are not welcome in the Aegean and in Volos Port»

DSC07512

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το