Ελλάδα

Εξιτήριο πήρε ο 30χρονος που τον δάγκωσε κόμπρα

Από την Παρασκευή έχει αποσωληνωθεί και πλέον είναι καλά στην υγεία του ο νέος που είχε νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από δάγκωμα κόμπρας που είχε στο σπίτι του. Αυτό διευκρίνισε o Θεόδωρος Κορμάς, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» που μεταφέρθηκε ο 30χρονος, ο οποίος πήρε εξιτήριο.
«Τον είδα και προσωπικώς. Ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και στη συνέχεια διακομίστηκε στο πρώτο νοσοκομείο υποδοχής στο Ιπποκράτειο όπου βεβαίως εκτός μονάδας εντατικής συνεχίζει να παρακολουθείται για να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του», είπε ο κ. Κορμάς.
«Από όλα όσα μου είπε ότι αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό σαν μια επώδυνη περιπέτεια που δεν θα μπορούσε να ζήσει. Το ίδιο φίδι είχε μία προσπάθεια κάνει να τον δαγκώσει πριν από 20 μέρες απέτυχε και αυτό τον έκανε και αισθάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να τον δαγκώσει ποτέ. Έτσι λοιπόν τη δεύτερη φορά συνέβη αυτό που συνέβη», συμπλήρωσε μιλώντας στο Mega.

Yπενθυμίζεται ότι αρχικά ο νεαρός διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, επειδή όμως η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Αντικαρκινικού -Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δηλητήριο της κόμπρας Καούθια από την Ταϊλάνδη που τον δάγκωσε είναι άκρως επικίνδυνο, όπως και οι τυχόν παρενέργειες από την χορήγηση του αντιδότου. «Όταν μιλάμε για νευροτοξικά δηλητήρια όπως είναι το δηλητήριο της κόμπρας, πρέπει το αντίδοτο, ο αντιοφικός ορός δηλαδή να έρθει άμεσα, έχουμε λίγο χρόνο. Οι αντιοφικοί οροί είναι και αυτοί επικίνδυνοι, διότι πρόκειται για αντισώματα τα οποία τα παίρνουμε από ανοσοποίηση αλόγου. Είναι αντισώματα ίππου συνήθως. Οπότε μπορεί να μας προκαλέσουν έντονη αλλεργική αντίδραση, αναφυλακτική αντίδραση, οπότε είναι και αυτά επικίνδυνα, για αυτό και γίνονται μόνο στα νοσοκομεία υπό την επίβλεψη και την κρίση των γιατρών», είχε επισημάνει ο βιολόγος – ερπετολόγος, μιλώντας για τον 30χρονο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το