Τοπικά

Εξιτήριο με κλειδάριθμο στους ασθενείς του Νοσοκομείου

Σε μια νέα καινοτομία προχωρεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και των γιατρών και την αρμονικότερη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ.
Έτσι εκτός από τον ιατρικό φάκελο που έχει ήδη δημιουργηθεί, ο ασθενής αποχωρώντας από το Νοσοκομείο θα λαμβάνει και έναν κλειδάριθμο μέσω του οποίου θα μπορεί από οπουδήποτε να μπαίνει στην αρμόδια ιστοσελίδα, να βλέπει το ιστορικό της υγείας του, όπως και πόσες ημέρες νοσηλεύτηκε, ποια φαρμακευτική αγωγή έλαβε, ποιος γιατρός τον παρακολουθούσε, ποιες άλλες εξετάσεις έκανε.

Παράλληλα η παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου θα είναι και μια σημαντική βοήθεια για τον ιδιώτη θεράποντα γιατρό του ασθενούς που θα ξέρει ακόμη καλύτερα τις ανάγκες του, για ποιο λόγο νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει επικοινωνία και με τον γιατρό στο Νοσοκομείο που τον παρακολουθούσε.
Η εφαρμογή του νέου συστήματος αναμένεται να ξεκινήσει στα αρχές του 2018 και το Νοσοκομείο από τώρα βρίσκεται σε επικοινωνία με την αρμόδια εταιρεία πληροφορικής για την εγκατάσταση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας.

«Προχωρούμε σε μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία και ίσως να είμαστε το πρώτο επαρχιακό Νοσοκομείο που εφαρμόζουμε κάτι τέτοιο» τόνισε ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» κ. Μ, Δραμητινός και πρόσθεσε πως «σε λίγους μήνες ο ασθενής, όταν αποχωρεί από το Νοσοκομείο Βόλου που είτε θα έχει νοσηλευτεί είτε θα έχει υποβληθεί σε κάποιες έκτακτες εξετάσεις, θα λαμβάνει μαζί του και έναν κλειδάριθμο με τον οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να εισέρχεται στον ηλεκτρονικό ιατρικό του φάκελο και να βλέπει τα πάντα για το ιστορικό της υγείας του. Στο Νοσοκομείο ήδη δημιουργούμε τον ιατρικό φάκελο του κάθε ασθενούς και η νέα εξέλιξη είναι πως θα μπορεί να τον βλέπει ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα μπορεί ο ασθενής να θέλει να δώσει στον ιδιώτη θεράποντα γιατρό κάποιες πληροφορίες για τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο, όπως ποιες εξετάσεις έκανε, τι φάρμακα έλαβε. Με τον κλειδάριθμο θα βλέπει τον ηλεκτρονικό ιατρικό του φάκελο και ο ιδιώτης γιατρός θα έχει μια πλήρη εικόνα για τον ασθενή του, ενώ θα μπορεί να επικοινωνεί και με τον γιατρό του Νοσοκομείου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το