Πολιτισμός

Εξήντα βιβλία Μπράιγ στους «Μάγνητες Τυφλούς»

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου Θέτις επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου «Φωτίζοντας τα βιβλία με τη γραφή Μπράιγ» διοργανώνει εκδήλωση στο ξενοδοχείο Παρκ, την Τέταρτη 21 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η παράδοση 60 βιβλίων Μπράιγ για την εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί», ούτως ώστε τα άτομα με αναπηρία όρασης να έχουν πρόσβαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία και ποίηση.
Λόγω των ειδικών συνθηκών ο αριθμός ατόμων που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα είναι περιορισμένος με αριθμημένες προσκλήσεις, για να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν λόγω της πανδημίας.
Το έργο «Φωτίζοντας τα βιβλία με τη γραφή Μπράιγ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου Θέτις. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014-2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το