Ελλάδα

Εξηγήσεις για την απόδραση Σταμάτη έδωσαν δύο γυναίκες

dromokaiteio

Δυο γυναίκες που φέρονται να βοήθησαν τη Βίκυ Σταμάτη να δραπετεύσει, κατέθεσαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, καθώς δεν αποκλείεται να τέλεσαν το αδίκημα της “συνέργειας σε απόδραση κρατουμένου” σε βαθμό πλημμελήματος.

Πρόκειται για μια απολυμένη υπάλληλο του Δρομοκαΐτειου, η οποία  οδηγήθηκε στην Ασφάλεια μαζί με την κόρη της. Στο σπίτι μάλιστα της τελευταίας φέρεται να  διανυκτέρευσε στο σπίτι τους στο Χαϊδάρι.

Κατά πληροφορίες, η πρώην υπάλληλος παραδέχτηκε πως  βοήθησε για λόγους φιλανθρωπίας μια δυστυχισμένη γυναίκα, εννοώντας τη Βίκυ Σταμάτη.

Από την πλευρά της, η κόρη της έδωσε εξηγήσεις στα πλαίσια της έρευνας υποστηρίζοντας πως «όταν ξύπνησα το πρωί διαπίστωσαν πως η γυναίκα που φιλοξενούσαμε ήταν αυτή που έβλεπα στην τηλεόραση ως Βίκυ Σταμάτη».

Ο προΐστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, που προΐσταται της έρευνας, έδωσε εντολή να μη ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και έτσι τόσο η απολυμένη υπάλληλος όσο και η κόρη της αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι νεοτέρας.

Έρευνα για αμοιβή

Η έρευνα πάντως συνεχίζεται, αφού με εντολή του κ. Ντογιάκου θα ερευνηθεί με όλους τους τρόπους το σενάριο της υλικής ανταμοιβής αν δηλαδή υπήρξε χρηματικό αντάλλαγμα.

Ήδη έχει ξεκινήσει το άνοιγμα τηλεφώνων για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνεννοήσεις και με ποιους ενώ επί τάπητος θα τεθούν τυχόν γνωριμίες των γυναικών είτε με ανθρώπους από τον Κορυδαλλό είτε με το περιβάλλον της Σταμάτη.

Πάντως οι εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή θεώρησαν πως υπήρξε συνεργός, δεδομένου ότι η κ. Σταμάτη ήταν ελαφρώς μακιγιαρισμένη, δεν φαινόταν άυπνη  ή βρώμικη και δεν ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη. Δηλαδή δεν είχε την εικόνα μιας γυναίκας που περιπλανήθηκε στους δρόμους επί 1,5 ημέρα.

πηγή www.news247.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το