Ελλάδα

Εξηγήσεις από τη ΣΤΑΣΥ ζητεί το υπουργείο για την καμπάνια ενάντια στις αμβλώσεις

Εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ως προς το σκεπτικό, βάσει του οποίου επέτρεψε την καμπάνια για τις αμβλώσεις ζητεί η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ύστερα από την απαίτηση που μετέφερε ήδη στην εταιρεία για την όσο το δυνατόν συντομότερη αφαίρεση των αφισών από σταθμούς και συρμούς.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη καμπάνια και το περιεχόμενό της και υπογραμμίζει ότι «η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων, για την οποία το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών».

Συμπληρώνει μάλιστα με απόλυτη σαφήνεια πως «οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:
«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε ενημερώνει με ανακοίνωση που έστειλε λίγα λεπτά πριν ότι «κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Αχ. Καραμανλή και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, έκρινε ότι η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο δίκτυο του Μετρό μπορεί να θεωρηθεί υπαινικτική για τα δικαιώματα των γυναικών και αποφάσισε να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα από τα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών του δικτύου της. Η αφίσα θα αποσυρθεί το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου προς Τρίτη 14 Ιανουαρίου μετά το πέρας της λειτουργίας του Μετρό».

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή του στην καμπάνια για τις αμβλώσεις εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Σταύρος Στεφόπουλος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το