Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε αποτρόπαιη δολοφονία στον Ν. Κόσμο: Τον έσπασαν στο ξύλο για να τους πει πού έκρυβε λεφτά στο σπίτι

Μια αποτρόπαιη δολοφονία που είχε διαπραχθεί πριν από δύο χρόνια στον Νέο Κόσμο εξιχνιάστηκε πριν δύο ημέρες.
Θύμα ήταν ένας 54χρονος εισοδηματίας. Θύτες ένας Αλβανός και η… εκτελεστική του ομάδα. Στόχος ήταν η ληστεία.
Ο 54χρονος εισοδηματίας μιλούσε ανοιχτά για την καλή οικονομική του κατάσταση με αποτέλεσμα ένας από τους ενοικιαστές ενός φούρνου που διέθετε να πει την πληροφορία σε έναν Αλβανό προκειμένου να σχεδιάσει ληστεία. Ο ενοικιαστής του φούρνου θα έπαιρνε μερίδιο από τη λεία της ληστείας, ως πληροφοριοδότης.
Ο Αλβανός δημιούργησε την εκτελεστική του ομάδα αποτελούμενη από δύο Έλληνες και έναν Ρουμάνο, ο οποίος θα έκανε τον τσιλιαδόρο.

Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι του εισοδηματία και σκότωσαν στο ξύλο τον 54χρονο στην προσπάθειά τους να του αποσπάσουν πληροφορία για το πού βρίσκεται η κρύπτη στο πάτωμα όπου φυλάει χρήματα και λίρες. Παραμένει άγνωστο αν κατάφεραν να πάρουν κάτι, καθώς οι αστυνομικοί μετά το έγκλημα και λεπτομερή έρευνα εντόπισαν την κρύπτη στο πάτωμα του σπιτιού όπου το θύμα έκρυβε 69.300 ευρώ, κοσμήματα και 239 λίρες!

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 38χρονος, ως φυσικός αυτουργός και ένας 35χρονος, ο οποίος είναι ο ενοικιαστής του φούρνου που ανήκε στο θύμα. Επίσης, κατηγορούνται ακόμη τρία άτομα, ένας Ρουμάνος που βρίσκεται στη φυλακή για κλοπές και ο Αλβανός διοργανωτής ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Ακόμη, διαφεύγει ο δεύτερο δολοφόνος.

Οι δράστες αποδέχθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζουν όμως, ότι σκοπός τους ήταν η ληστεία και ότι ο θάνατος του 42χρονου οφείλεται σε ατύχημα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, ληστεία από κοινού τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, ηθική αυτουργία από κοινού στην ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συρροή.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το