Τοπικά

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Βόλο και Αλμυρό

Νέες «φουρτούνες» στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας
Νέες «φουρτούνες» στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου τέσσερις περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές του Βόλου και του Αλμυρού. Ειδικότερα αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 45χρονος , ο οποίος κατά το τελευταίο πενθήμερο, με διάφορα προσχήματα, εξαπάτησε ηλικιωμένους, αποκομίζοντας από την παράνομη δραστηριότητά του συνολικά το χρηματικό ποσό των (3.250) ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος χθες το πρωί στο Βόλο προσέγγισε 83χρονο και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο θα εισέπραττε χρήματα από την εργασία του, με την προϋπόθεση να καταβληθεί συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, κατάφερε να του αποσπάσει (600) ευρώ.

Στη συνέχεια, αφού έπεισε τον ηλικιωμένο ότι θα μετέβαιναν σε τραπεζικό κατάστημα προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα για λογαριασμό του συγγενικού του προσώπου, επιβιβάστηκαν σε όχημα με το οποίο τον μετέφερε σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου, ομοίως με τρόπο απατηλό, του απέσπασε επιπλέον (150) ευρώ και τον εγκατέλειψε.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε επίσης ότι, ο 45χρονος δράστης, την (15-09-2014) το πρωί στον Αλμυρό Μαγνησίας εξαπάτησε με παρόμοια μέθοδο 84χρονο ημεδαπό, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι την ίδια μέρα (15-09-2014) στην πόλη του Βόλου αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ακόμη ηλικιωμένους ημεδαπούς και συγκεκριμένα μία 79χρονη και έναν 89χρονο, χωρίς θετικό αποτέλεσμα, καθόσον έγιναν έγκαιρα αντιληπτές οι προθέσεις του.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το