Τοπικά

Έξι στους δέκα μαθητές κινούνται με ποδήλατο

Από ποδήλατα και ποδηλάτες πλημμύρισε χθες ο αύλειος χώρος του 9ου Δημοτικού Βόλου, όπου στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων οι μαθητές γνώρισαν από τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη του Δήμου Βόλου τη σημασία και τη σωστή χρήση του ποδηλάτου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν διά ζώσης και για την ελεύθερη πάλη από επίδειξη που τους έγινε από παλαιστές.

 
Ο γυμναστής του σχολείου που ανέλαβε την όλη δράση, κ. Κωνσταντίνος Πίννας ανέφερε πως μέσα από το ποδήλατο οι μαθητές αποκτούν ένα υγιή τρόπο για τη μετακίνησή τους και είναι σημαντικό που σχεδόν όλα τα παιδιά ξέρουν να ποδηλατούν, ενώ δύο μαθητές το έμαθαν χθες στην εκδήλωση.
Τουλάχιστον το 60% των μαθητών έχει δικό του ποδήλατο στο σπίτι με το οποίο μετακινείται για διάφορες δουλειές, ψυχαγωγείται, κάνει τη βόλτα του.
Ο μαθητής της Ε’ τάξης Δημοτικού Βασίλης Κουτσελίνης μάς είπε πως από την ηλικία των πέντε χρονών κάνει ποδήλατο. «Μου αρέσει να ποδηλατώ και κάνω με τους φίλους βόλτες ενώ είναι και ξεκούραση» επισήμανε.

 
Η μαθήτρια της Ε’ τάξης Στεφανία Μαρία Λύγκου τόνισε πως «έχω δικό μου ποδήλατο στο σπίτι από την ηλικία των 2,5 ετών που ήταν και δώρο των γονιών μου στα γενέθλιά μου. Το χρησιμοποιώ πηγαίνοντας μαζί με την μητέρα μου για βόλτα. Μακάρι η πόλη μας να ήταν γεμάτη από ποδήλατα και όχι αυτοκίνητα».
Η Ανθή-Αγγελική Ψαρρή της Ε’ τάξης τόνισε πως έμαθε πολλά πράγματα στη χθεσινή εκδήλωση. «Το ποδήλατο είναι χρήσιμο, κάνει καλό στην υγεία και ενημερωθήκαμε για τη σωστή χρήση του».

 
Η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Βόλου κ. Μαρία Διούδη τόνισε πως «υλοποιήσαμε στο σχολείο το πρόγραμμα του Δήμου «Ποδήλατο και Παιδί». Από τον Δήμο μεταφέρθηκαν ποδήλατα, ενώ από τους γυμναστές και τα στελέχη του Δήμου έγινε ενημέρωση στα παιδιά για το ποδήλατο, τη σωστή χρήση του και άλλα σχετικά ζητήματα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη δραστηριότητα. Επίσης όλα τα παιδιά ζωγράφισαν».
Στο σχολείο βρέθηκε ο υπεύθυνος του προγράμματος «Ποδήλατο και Παιδί» του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Παναγιώτης Παπαρρίζος, ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Κίτσιος παρουσίασε τα βίντεο για τα αθλήματα της πάλης και της ποδηλασίας, ενώ τα ποδήλατα μετέφερε εθελοντικά από τον Δήμο στο σχολείο γονέας κ. Στυλιανός Τσέλιος.

Και πάλη
Εκτός όμως από το ποδήλατο, χθες οι μαθητές του 9ου Δημοτικού γνώρισαν από κοντά και το άθλημα της ελεύθερης πάλης. Η ενημέρωση και επίδειξη έγινε από την Ακαδημία Βαρέων Αθλημάτων Βόλου «Ολυμπιονίκης».
Στο δημοτικό βρέθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου αποτελούμενη από το μέλος της διοίκησης της ακαδημίας κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη, τον προπονητή πάλης κ. Κωνσταντίνο Καρνάβα, αλλά και τους αθλητές και αθλήτριες με πολύ υψηλές διακρίσεις σε Ελλάδα και κόσμο κ.κ. Στεφανία Ζαχείλα, Νίκο Μανουσογεωργάκη, Βασίλη Καρνάβα, Ηλία Καρνάβα, Γ. Κουμπολίδη, Γ. Τσακερόπουλο, Γ. Κονδυλογιάννη, Δημήτρη Ντίνα, Στέφανο Ελπίδη. Επίσης συμμετείχε και ο μαθητής του Δημοτικού Γιώργος Μανουσογεωργάκης που είναι και παλαιστής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το