Τοπικά

Έξι στις δέκα επιχειρήσεις στη Μαγνησία αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν έως το τέλος του τρέχοντος μήνα ΕΝΦΙΑ, λοιπούς φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία έξι στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας. Η αναδουλειά και η έλλειψη της απαιτούμενης ρευστότητας λόγω της κρίσης και της ύφεσης καθιστούν αδύνατη την κάλυψη των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων, με επιχειρηματίες να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

«Βρόχο» αποτελούν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν στον Νομό Μαγνησίας οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, των λοιπών φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες είτε σε δόσεις είτε με εξόφληση πρέπει να διευθετηθούν μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα να πληρώσουν μεταξύ άλλων την πρώτη δόση ή το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, τη δόση των φυσικών προσώπων, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), έξι στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού δεν θα καταφέρουν τελικά να είναι συνεπείς και να πληρώσουν μέχρι και το τέλος του μήνα τους αυξημένους φόρους και τις εισφορές.
Βάσει των ίδιων στοιχείων της ΟΕΒΕΜ, προκύπτει ότι η αναλογία για τον τρέχοντα μήνα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με επτά έως και οκτώ στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δηλώνουν αδυναμία πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αν δεν σημειωνόταν μια μικρή οικονομική άνοδος τον περασμένο μήνα λόγω της τουριστικής κίνησης.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν θα καταφέρουν λόγω αναδουλειάς και έλλειψης της απαιτούμενης ρευστότητας εξαιτίας της κρίσης και της ύφεσης να φανούν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα υπαχθούν αναγκαστικά σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών ή θα υποστούν τις επιπτώσεις με την επιβολή προστίμων.
«Αθροιστικά έξι στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Νομό Μαγνησίας» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρ. Πλαστάρας «δεν θα καταφέρουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, λοιπούς φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία. Δεν θα καταφέρουν λόγω αναδουλειάς και έλλειψης ρευστότητας εξαιτίας των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής που δεν οδηγεί στην ανάπτυξη. Οι έξι στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν γιατί δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν. Αναγκαστικά θα υπαχθούν σε ρύθμιση οφειλών ή θα αντιμετωπίσουν την επιβολή προστίμων. Δυστυχώς, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα περί ενίσχυσης και ελάφρυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποδεικνύονται έωλες και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Δεν υπάρχει «πάγωμα» οφειλών και δεν πρόκειται να γίνουν φοροελαφρύνσεις για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Νομού Μαγνησίας στην πλειονότητά τους δηλώνουν αδυναμία πληρωμών σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, με τα χειρότερα να είναι ήδη μπροστά μας και να έρχονται» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το