Τοπικά

Έξι στα δέκα προσφυγόπουλα φοιτούν στα σχολεία του Βόλου

Σχεδόν το 60% των προσφυγόπουλων από το σύνολο αυτών που θα έπρεπε να φοιτούν, παρακολουθούν μαθήματα στα έξι γυμνάσια και Λύκεια του Βόλου στο πλαίσιο της ένταξής τους στην εκπαίδευση.
Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και συμμετείχαν ο διευθυντής δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης με τους διευθυντές των έξι σχολείων που έχουν δεχτεί προσφυγόπουλα.
Ο κ. Σαβελίδης επισήμανε πως «η σύσκεψη είχε ως στόχο να γίνει μια εκτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της φοίτησης των προσφυγόπουλων από τον πρώην Μόζα, τον ξενώνα Άρσις στη Μακρινίτσα αλλά και τη δομή του ερυθρού σταυρού στην Παιδόπολη Αγριάς. Προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως ότι αυτή τη στιγμή φοιτά το 60% των προσφυγόπουλων που ήταν εγγεγραμμένα.
Αυτό συμβαίνει, γιατί αρκετοί μαθητές θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να επανασυνδεθούν με συγγενείς τους σε διάφορες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι δεν τους ενδιαφέρει άμεσα η ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Όσοι όμως παρακολουθούν τα μαθήματα, είναι πολύ ικανοποιημένοι, έχουν ενδιαφέρον να μάθουν πολλά πράγματα και έχουν δεθεί με τους καθηγητές και τους μαθητές. Επίσης χαρακτηρίζονται για την ευγένειά τους και τη διάθεσή τους να ενταχθούν στο κοινωνικό περιβάλλον. Επίσης οι καθηγητές και οι μαθητές τους έχουν εντάξει στις διάφορες δραστηριότητες, ενώ οι όποιες ανησυχίες είχαν εκδηλωθεί από κάποιους γονείς, πλέον δεν υφίστανται ».
Ο κ. Σαβελίδης πρόσθεσε πως «στο πλαίσιο συνεργασίας με τη μητρόπολη οι πρόσφυγες μαθητές αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα σίτισης της τοπικής εκκλησίας που σιτίζει τους άπορους μαθητές.
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να γίνουν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών καθηγητών που θα διδάσκουν στις τάξεις υποδοχής τους πρόσφυγες μαθητές τα νέα ελληνικά, καθώς μέχρι στιγμής αυτό τον ρόλο έχουν επωμιστεί οι μόνιμοι καθηγητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το