Τοπικά

Έξι πτήσεις την εβδομάδα στη Νέα Αγχίαλο – Σύνδεση με Βιέννη και Μόναχο “Θ”

aerodromia

Έξι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε εβδομάδα από και προς το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος) από τον ερχόμενο Μάιο και για ολόκληρη την επόμενη θερινή τουριστική περίοδο. Οι τρεις από τις πτήσεις αυτές θα είναι τακτικές και οι υπόλοιπες τσάρτερ, σύμφωνα με τις προαναγγελίες που έχουν γίνει.

Από τις τρεις τακτικές πτήσεις οι δύο θα είναι από και προς τη Βιέννη και η μία από και προς το Μόναχο.

Την αρχή θα κάνει η αεροπορική εταιρεία «Condor», με το πρώτο δρομολόγιο την 1η Μαΐου, που φέτος συμπίπτει με το Πάσχα. Θα συνδέει το Βόλο με το Μόναχο κάθε Κυριακή.
Οι πτήσεις θα αναχωρούν από Ν. Αγχίαλο στις 16.50 και άφιξη στη γερμανική πόλη στις 18.20, ενώ από Μόναχο η πτήση θα αναχωρεί στις 12.35’ και θα φθάνει στη Ν. Αγχίαλο στις 15.50’. Οι κρατήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια της «Condor» είναι ήδη διαθέσιμες. Συνολικά, η θυγατρική της «Thomas Cook» θα έχει αυτό το καλοκαίρι πάνω από 100 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το 2014 η «Condor» πραγματοποίησε πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν την 1/5/2016 και θα διαρκέσουν έως τις 23/10/2016. H «Condor Airlines, με έδρα τη Γερμανία, είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία του Ομίλου «Thomas Cook», που δεν είναι αερομεταφορέας «charter».
Τακτικές πτήσεις θα εκτελεί κάθε Τρίτη από τέλος Μαΐου και η αεροπορική εταιρεία «Fly Niki» από Βόλο προς Βιέννη και αντίστροφα. Επίσης και η αεροπορική εταιρεία «Austrian» έχει επιλέξει το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας με πτήσεις από τέλος Μαΐου και κάθε Σάββατο επίσης από και προς Βιέννη.
Από τις υπόλοιπες τρεις πτήσεις τσάρτερ η μία θα είναι της εταιρείας «Germania», κάθε Παρασκευή από Λονδίνο. Οι δεύτερη θα είναι της εταιρείας «Transavia», κάθε Παρασκευή από τέλος Απριλίου από Άμστερνταμ, ενώ η τρίτη πτήση τσάρτερ θα είναι της εταιρείας «Club Med», κάθε Σάββατο από Παρίσι.
Παρ’ ότι οι πτήσεις είναι ελάχιστες σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές, γεγονός είναι ότι το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας συνεχίζει να λειτουργεί και να περιλαμβάνεται στο χάρτη των διεθνών αεροπορικών πτήσεων.
Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο με έργα υποδομής άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ, είναι το μοναδικό στην Κεντρική Ελλάδα, πάνω στον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αλλά και το μοναδικό που βρίσκεται σε απόσταση μισής μόλις ώρας από ένα μεγάλο λιμάνι.
Το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου διαθέτει τρεις από τους μεγαλύτερους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης περιφερειακού αεροδρομίου. Έχει τη δυνατότητα στάθμευσης πέντε μεγάλων αεροσκαφών τύπου «Μπόινγκ 737» και 80 μικρών αεροσκαφών.
Η προσέλκυση αερομεταφορέων στο αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας θα πρέπει να συνοδεύεται από μια ισχυρή παρουσίαση της περιοχής, καθώς και το τι προορισμούς μπορεί να προσεγγίσει, σε μια λογική απόσταση από το αεροδρόμιο (μέσω εθνικού δικτύου ή θαλάσσιας συγκοινωνίας). Γι’ αυτό και είναι πολύ ορθή η αντίληψη για το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας, ότι καλύπτει δυνητικές περιοχές, όπως όλη η Θεσσαλία, αλλά και από Λαμία και Εύβοια μέχρι Κατερίνη.

Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας
Το 6% των ξενοδοχείων της χώρας βρίσκονται στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ. Ειδικότερα στη Θεσσαλία βρίσκονται συνολικά 570 ξενοδοχειακές μονάδες επί συνόλου 9.706 σε όλη τη χώρα. Από τις μονάδες αυτές ωστόσο μόλις 28 είναι πέντε αστέρων και 106 τεσσάρων αστέρων, όταν σε όλη τη χώρα τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι 395 και τεσσάρων 1.314.
Εξάλλου τα δωμάτια στη Θεσσαλία ανέρχονται σε 14.737, όταν συνολικά σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 403.792.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το