Τοπικά

Έξι μήνες μέχρι να παραλάβει λογαριασμούς ΔΕΥΑΜΒ – Καθυστερήσεις στη διανομή αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ

Εντείνονται τα προβλήματα στη διανομή αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, καθώς, σύμφωνα με συνδικαλιστή των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης ή λόγω λήξης συμβάσεων εργασίας πολλοί υπάλληλοι, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να ξεμένει από διανομείς και διοικητικό προσωπικό.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση αναγνώστριας της «Θ», που διαμένει στην περιοχή των οδών Κ. Καρτάλη με Μαγνήτων και η οποία ανακάλυψε πρόσφατα, πως είχε έξι περίπου μήνες να παραλάβει λογαριασμό από τη ΔΕΥΑΜΒ. Η δημότισσα απευθύνθηκε στην επιχείρηση ύδρευσης, όπου ενημερώθηκε πως οι λογαριασμοί της έχουν εκδοθεί κανονικά στο εξάμηνο, αλλά δεν τους έχει παραλάβει, με αποτέλεσμα να κληθεί τώρα να καταβάλει τόκους…
Η δημότισσα αναρωτιέται, πως μέχρι τον περασμένο Ιούλιο παραλάμβανε κανονικά τους λογαριασμούς και τελευταία δεν τους έχει παραλάβει, αφού η διεύθυνση που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΜΒ, είναι η σωστή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Σπ. Γανιάρης δήλωσε χθες, μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ράδιο Ακρόαμα, ότι προβλήματα στην έγκαιρη διανομή της αλληλογραφίας υπάρχουν σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, λόγω αποχωρήσεων υπαλλήλων σε συνταξιοδότηση ή λήξης συμβάσεων εργασίας. Τέσσερις διανομείς αποχώρησαν τέλη Δεκεμβρίου, ενώ 10-12 υπάλληλοι αναμένεται να αποχωρήσουν άλλοι δέκα διανομείς και διοικητικοί υπάλληλοι. Συνολικά σε όλη τη Μαγνησία υπηρετούν σήμερα 63 μόνιμοι υπάλληλοι και δέκα συμβασιούχοι, πρόσθεσε ο κ. Γανιάρης, που επισήμανε πως προ ετών ο οργανισμός απασχολούσε στη Μαγνησία 117 υπαλλήλους…
Το τελευταίο εξάμηνο οι αποχωρήσεις έφθασαν τις 12, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ διευκρίνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στον οργανισμό, είναι άνω των 50 ετών, με 31 χρόνια προϋπηρεσίας και άνω. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον ρόλο των ΕΛΤΑ, που έχουν μετεξελιχθεί σε τράπεζες, ενώ παρέχουν και τις λεγόμενες καθολικές υπηρεσίες αλληλογραφίας, σε άγονες δηλαδή περιοχές. «Ο ταχυδρόμος πρέπει να μεταβεί μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα και στις απομακρυσμένες περιοχές, στα χωριά, για την επίδοση της αλληλογραφίας σε ηλικιωμένους ανθρώπους», κατέληξε ο κ. Γανιάρης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το