Τοπικά

Έξι μαθητευόμενοι ΕΠΑΛ θα απασχοληθούν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Συνολικά έξι απόφοιτους ΕΠΑΛ θα απασχολήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθητείας για τους μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Ειδικότερα, πρόκειται σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απασχοληθούν δυο άτομα με ειδικότητα Υπάλληλοι Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, δυο Τεχνικοί Φυτικής Παραγωγής και δυο Τεχνικοί Εφαρμογών Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 11 μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 7 ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στη σχολική μονάδα και παράλληλα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 32 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες ισομερώς σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη. Η μαθητεία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση 203 ωρών εργαστηριακού μαθήματος και 156 ημερών παρουσίας στον χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος.
Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο».

Να αναφερθεί ότι η δαπάνη για τη μισθοδοσία των έξι μαθητευόμενων θα ανέλθει στο ποσό των 1.800 ευρώ, ενώ για τις εργοδοτικές εισφορές θα δοθεί ποσό 1.350 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το