Τοπικά

Έξι μαθητές από την Παλαιστίνη και τη Συρία στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

Η μάνα τους είναι εγκλωβισμένη στη Λωρίδα της Γάζας και ο πατέρας τους αγνοείται. Το δικό τους δράμα ζουν δύο ανήλικες μαθητές από την Παλαιστίνη που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης και από χθες ξεκίνησαν τη φοίτησή τους στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου μαθαίνοντας ελληνικά και παρακολουθώντας και τα άλλα μαθήματα εντασσόμενοι κανονικά σε τμήματα του πρωινού διδακτικού ωραρίου.

Έξι προσφυγόπουλα από την Παλαιστίνη και τη Συρία, τα οποία φιλοξενούνται στη δομή του Ερυθρού Σταυρού στην Παιδόπολη, παρακολουθούν από χθες μαθήματα στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου.
Η ένταξή τους έγινε στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, ώστε όλα τα προσφυγόπουλα να παρακολουθούν το πρωινό διδακτικό ωράριο και συγχρόνως να εμβαθύνουν ακόμη καλύτερα στη γνώση της ελληνικής γλώσσας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την Τάξη Υποδοχής που λειτουργεί τόσο στο Γυμνάσιο Ιωλκού, όσο και στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Τα προσφυγόπουλα στις 15 από τις 32 διδακτικές ώρες θα παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου κ. Απόστολος Ζαχαρός ανέφερε πως «οι καθηγητές και οι μαθητές υποδέχτηκαν με θέρμη τους έξι ανήλικους μαθητές αιτούντες άσυλο από την Παλαιστίνη και τη Συρία που διαμένουν στη δομή του Ερυθρού Σταυρού στην Παιδόπολη. Στους νέους μαθητές του σχολείου μοιράστηκαν τετράδια και στυλό και τους έγινε περιήγηση στους χώρους του σχολείου, ενώ φιλόλογος του σχολείου τούς μύησε στο πρώτο μάθημα διδασκαλίας. Οι μαθητές θα παρακολουθούν για 15 ώρες τα ελληνικά και μετά θα εντάσσονται για τις υπόλοιπες ώρες στις Α’ και Γ’ Τάξεις. Πιστεύω ότι η ένταξή τους θα είναι ομαλή και σε αυτό θα συμβάλλει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα δύο από τα έξι παιδιά τις επόμενες εβδομάδες θα αναχωρήσουν στο πλαίσιο της οικογενειακής επανένωσης. Αναφέρθηκε και στην περίπτωση δύο αδελφών που ο πατέρας τους αγνοείται και η μητέρα τους είναι εγκλωβισμένη στη λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη.
Σημειώνεται πως ήδη δώδεκα προσφυγόπουλα φοιτούν στο Γυμνάσιο Ιωλκού, ενώ από μεθαύριο θα ξεκινήσει η φοίτηση και των υπόλοιπων προσφυγόπουλων στα άλλα τέσσερα σχολεία που έχουν οριστεί.

Μεθαύριο Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα και για τα προσφυγόπουλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην «Μόζα» που θα φοιτούν σε τμήμα ΔΕΥΠ που έχει δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας.
Εκτιμάται ότι περίπου 20 προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν από το μεσημέρι και μετά στο σχολείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το