Αθλητισμός

Εξι κρούσματα κορωνοϊού σε τρεις ομάδες της Premier League

Εξι κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Premier League. Δίχως να γίνουν γνωστά τα ονόματα και οι ιδιότητες των προσβληθέντων από τον ιό, η Premiership ανακοίνωσε πως έπειτα από τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν 748 άτομα, παίκτες, προπονητές και προσωπικό από 19 συλλόγους, έξι είναι εκείνοι που έχουν νοσήσει και ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα. Εκκρεμούν επίσης τα αποτελέσματα από τα τεστ σε ακόμη μια ομάδα της κατηγορίας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος.

«Οι παίκτες ή το προσωπικό που βρέθηκαν θετικοί στον ιό θα τεθούν σε πλήρη απομόνωση για τις επόμενες εφτά ημέρες» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή και προσθέτει: «Δεν θα δοθούν όμως περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο για τις ομάδες ή για τα άτομα. Η Premier League παρέχει αυτή την ενημέρωση, για λόγους ακεραιότητας και διαφάνειας του πρωταθλήματος. Καμία άλλη λεπτομέρεια, τόσο για τους συλλόγους ή, τους ανθρώπους δεν θα δοθεί από τη Λίγκα και τα αποτελέσματα των τεστ θα δημοσιοποιούνται κατ’ αυτό τον τρόπο μετά από κάθε διαδικασία».
Ηδη από την Τρίτη (19/5) οι ομάδες της Premier League έχουν λάβει τη σχετική έγκριση από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές για να προπονούνται ομαδικά σε μικρά γκρουπ δίχως όμως ακόμη να υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των παικτών. Εγινε πάντως το πρώτο βήμα για την επανέναρξη και στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το